fbpx

KÖVET – KÖVET Konferencia: ESG – megmenti a világot?

KÖVET – KÖVET Konferencia: ESG – megmenti a világot?

A KÖVET Egyesület december 7-én tartja konferenciáját, mely a fenntarthatóságért elkötelezett vállalatok rangos szakmai találkozója. A MagNet Közösségi Házban megrendezésre kerülő esemény arra keresi a választ, hogy mi is valójában az ESG és hoz-e valódi változást a hazai cégek életében.

Az ESG évtizedek óta ismert társadalmilag felelős befektetések vagy zöld pénzügyek néven, most mégis, mint új elvárás és lehetőség jelenik meg, elsősorban a tőzsdei cégekre vonatkozóan. Vannak, akik üzleti lehetőséget látnak benne, mások a fenntarthatóság hatékony beemelését a vállalati kultúrába, sokan azonban szkeptikusak. Az Economist 2022 júliusában cikksorozattal támadta a vállalati fenntarthatósági mozgalmat (BSM), címlapra emelve állítását: „Három betű, amely nem fogja megmenteni a világot.”

A KÖVET Egyesület szerint a fenntarthatóság témája nem megkerülhető, különösen a jelenlegi energiaválság fényében. A szervezet éppen ezért ESG – megmenti a világot? címmel tartja december 7-i konferenciáját, melynek keretében vállalati és civil szakemberek járják körül a következő kérdéseket: Mi is valójában az ESG, mik az alapdokumentumai, szabványai? Van egységes módszertana és tanúsítása? Új dolog-e vagy belesimul a BSM mozgalomba, mely kezdődött a recyclinggal, folytatódott a tisztább termeléssel, s újabban a körforgásos gazdasággal, s reinkarnálódott 18 különböző név alatt az elmúlt három évtizedben? Hoz-e valódi változást a hazai cégek életében, vagy papírtigris marad? Ha hoz, akkor csak a tőzsdén jegyzetteknél, vagy a kkv-knál is?

A konferenciára ezen a linken lehet regisztrálni: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScYnXOQ0dCDxKFDwCZsX0uaLDxltU9JxDu6OsIonVAhGDSAPA/viewform

A részletes program itt található: https://kovet.hu/en/27-kovet-konferencia-esg-megmenti-a-vilagot/

Iratkozzon fel hírlevelünkre!