fbpx

KÖVET – Ablakon Bedobott Pénz és Zöld Iroda Program 2023

KÖVET – Ablakon Bedobott Pénz és Zöld Iroda Program 2023

A vállalatok és szervezetek a működésük elmúlt 5 évében elért környezeti teljesítményeiket és megtett intézkedéseiket mutathatják be és mérettethetik meg a KÖVET Egyesület pályázatán. Nevezni két kategóriában lehet: Ablakon Bedobott Pénz, illetve Zöld Iroda/Zöld Rendezvény Program.

Az Ablakon Bedobott Pénz Programban a pályázók esettanulmányban ismertethetik az elmúlt 5 évben sikeresen megvalósított intézkedéseiket, azok megtérülési idejét, környezeti megtakarítási eredményei, igazolva ezzel, hogy a környezetvédelemre fordított kiadások nem ablakon kidobott pénzt jelentenek, hanem pénzügyileg is megtérülhetnek, és gazdasági haszonhoz, előnyhöz juttathatják a környezettudatos vállalkozásokat, szervezeteket. A benyújtott intézkedéseknek minden esetben már megvalósult, működő és pénzügyileg megtérülő fejlesztéseknek kell lenniük, de a megtérülés a program jelentkezési határidején is túlnyúlhat. A jelentkezők szervezetenként legfeljebb 5 különböző intézkedéssel vehetnek részt a programban. Lehetőség van arra is, hogy két vállalat vagy szervezet közösen megvalósított fejlesztését, közös esettanulmányban mutassa be. A KÖVET Egyesület szakértői az intézkedéseket auditálják, majd független, szakmai zsűri dönt arról, hogy kik kapják a 2023-as Környezeti Megtakarítás Díjakat.

A Zöld Iroda/Zöld Rendezvény Program célja a környezet- és emberbarát irodák és rendezvények kialakítása, környezeti terhelésének csökkentése, az alkalmazottak környezettudatosságának erősítése. A pályázatra jelentkezők esettanulmány formájában mutathatják be az elmúlt 5 évben megvalósított irodai környezetvédelmi, zöld intézkedéseiket és azok hatását, eredményeit. A legeredményesebb, legkreatívabb és a munkatársak legnagyobb arányát mozgósító intézkedéseket a szakmai zsűri díjakkal jutalmazza.

A pályázatra jelentkezni elsőként egy kapcsolattartói regisztrációval lehet, majd a kitöltött részvételi szándéknyilatkozatot június 16-ig kell eljuttatni az egyesületnek. A pályázatok elkészítését webinárral és online konzultációs lehetőséggel segítik a KÖVET munkatársai.

Részvételi feltételek, pályázati anyagok és további információ: https://kovet.hu/ablakon-bedobott-penz-zold-iroda-program-2023/

Iratkozzon fel hírlevelünkre!