fbpx

OTP – Kórházak, iskolák eszközbeszerzését támogatja az OTP Bank

OTP – Kórházak, iskolák eszközbeszerzését támogatja az OTP Bank

Az OTP Bank közel 200 millió forintos támogatásról döntött az elmúlt év végén, amellyel az egészségügyi és oktatási intézmények munkáját igyekszik segíteni a koronavírus jelentette kihívások leküzdése érdekében. A támogatásból megvásárolt eszközök a Humanitás Szociális Alapítvány közreműködésével jutnak el az érintettekhez.

Az OTP Bank fontosnak tartja, hogy eszközökkel támogassa azt a sokszor erőn felüli munkát, amelyet az egészségügyben dolgozók végeznek. Emellett a digitális oktatásban nélkülözhetetlen számítógépek adományozásával is próbál segíteni az iskolák és a diákok számára. A hitelintézet támogatása révén összesen 34 oktatási és egészségügyi intézmény jut közel 200 millió forintos eszközadományhoz, melynek eljuttatásában a Humanitás Szociális Alapítvány működik közre.

A kórházaknak nyújtott támogatás fő célja, hogy a bank közvetlen és közvetett módon is hozzájáruljon a koronavírus elleni küzdelemhez. Az adományozás érdekében a hitelintézet hálózatának öt régiója felmérte az igényeket, majd ezt követően tettek javaslatot a célzott támogatásokra. A kórházak kiválasztásánál a fő szempont az egyes régiók területének mind teljesebb lefedése volt, illetve az, hogy az egyes kórházak mennyire fontos szerepet töltenek be a járvány elleni védekezésben. Ennek érdekében a bank a kórházak igényeire szabva vásárol védőfelszereléseket, orvostechnikai eszközöket, illetve – a koronavírus elleni védekezésen túl –, az eszközadománnyal a víruskutatást, az ellenanyag elkészítését is támogatja az ehhez szükséges speciális laboratóriumi eszköz beszerzésével. A hitelintézet bővíti a nem COVID-védekezéshez kapcsolódó kórházi eszközparkokat is, hogy a kórházak meglévő erőforrásaikat mind teljesebb mértékben a vírus elleni védekezésre fordíthassák, de ha lehet, más területen se szenvedjenek hiányt.

Csatlakozva a Bankszövetség Jótett Bank programjának Digitális Gyorsítósáv kezdeményezéséhez, az OTP Bank elsősorban asztali számítógépeket és laptopokat biztosít az oktatási intézmények számára. Az újonnan vásárolt eszközök mellett a hitelinzézet használt, de még jól működő számítógépet is felajánl. A Digitális Gyorsítósáv programban a bankszektor, karitatív szervezetek és szakmai támogató partnerek összefogásával digitálisan hátrányos helyzetű iskolák, pedagógusok és diákok juthatnak több mint 2000 új és használt, de jól működő eszközhöz.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!