fbpx

Új dimenziók a vállalati felelősségvállalásban

Új dimenziók a vállalati felelősségvállalásban

Az Effekteam Közösség. Hatás. Jövő. címmel rendez konferenciát október 3-án, melynek témája a jövő vállalata az őt körülvevő világ gazdasági, társadalmi és ökológiai változásában. Nagyvállalati és üzleti fenntarthatósági vezetők, szakértők, civil szervezetek szakemberei osztják meg gondolataikat a témával kapcsolatban, velünk lesz egy jövőkutató, valamint a jövő generációjának képviselői is. A rendezvényen kiderül az is, mely cégek és programjaik nyerik el az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díját. 

Meg lehet jósolni a jövő legfontosabb kihívásait, a várható trendeket és vajon készen állnak a vállalatok a változásra és a változtatásra? Milyen stratégiák határozzák meg a jövő vállalatának működését és egyáltalán milyen lesz egy vállalatnál dolgozni? Hogyan érhetnek el a változások iránt elkötelezett vállalatok és szervezetek az eddigieknél lényegesen nagyobb hatást programjaikkal? 

Többek között ezekre a kérdésekre keresik majd a válaszokat az Effekteam októberi konferenciáján. A rendezvényen Horváth Áron, a Deloitte Belgium Sustainability Managere arról beszél előadásában, hogy mi vár ránk a következő 5-15 évben a gazdaság, a társadalom és az ökológiai környezet viszonylatában, és ebben hogyan alakul a vállatok szerepe, felelőssége.

Előadására reflektálnak majd a kerekasztal beszélgetésben résztvevő szakemberek: Kánai András jövőkutató és science fiction író és Pogány Éda, aki több mint 20 éve foglalkozik üzleti fenntarthatósággal. Éda egy korábbi interjúnkban elmondta: „Mostanra elérkeztünk oda, hogy a legtöbb vállalat vezetőségének napirendjén van a fenntarthatóság, és ez fontos a befektetőknek és a tulajdonosoknak is. Az üzleti élet szereplőinek megvan a lehetősége és a tudása is, hogy az élére álljanak a környezeti és társadalmi kihívások megoldásához szükséges változásoknak. Ehhez a pénzügyi vezetőknek is képben kell lenniük, fenntartható megoldásokba és fejlesztésekbe kell befektetni, hosszabb távú megtérüléssel.” Beszélgetőpartner lesz továbbá Matolay Réka, PhD, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi docense, valamint a Fridays for Future, képviselője. A Péntekek a jövőért mozgalom fiataljai elkötelezettek a környezet- és természetvédelem iránt, egyéni szinten is tesznek azért, hogy változzanak a dolgok, ezért csatlakoztak Greta Thunberghez és társaihoz és a környezetért világszerte zajló diáktüntetésekhez.

Ezúttal a rendezvény résztvevői is bekapcsolódhatnak az eszmecserébe a World cafe módszer segítségével. Arról beszélgethetnek, hogy milyen kihívásokkal néznek majd szembe vállalatok, ezekre milyen válaszokat adnak, hogyan befolyásolja, változtatja meg mindez működésüket, stratégiájukat, a munkavállalókkal, a civil szervezetekkel, startupokkal és egyéb stakeholderekkel való együttműködésüket.

A rendezvény zárásaként megtudhatjuk, mely cégek és programjaik nyerik el az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díját, melyet 4 kategóriában – Esélyteremtő üzlet, Jövő gazdasága, Zöld egyensúly, Mindenki társadalma – hirdette meg az Effekteam  A díjakat átadja: Matolay Réka, PhD, egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem; Nagy Bálint, lapigazgató, Pénzcentrum.hu, Agrárszektor, HelloVidék; Pogány Éda Glória, üzleti fenntarthatósági vezető, Syngenta, Kelet-Európa; Szabó Gyula, kuratóriumi elnök, Ökoszolgálat Magyarország.

A konferencián és díjátadón Veiszer Alinda, televíziós és rádiós szerkesztő-műsorvezető, újságíró konferál.  

Bővebb információ, részletes program és jelentkezés:
https://effekteam.hu/konferenciak/

Iratkozzon fel hírlevelünkre!