fbpx

Kertészkedtek és festettek a Samsung önkéntesei

Kertészkedtek és festettek a Samsung önkéntesei

Az Effekteam által szervezett vállalati önkéntes programok sorát tavaly ősszel a Samsung zárta, az idei szezont pedig ismét a vállalat tettre kész csapata nyitotta meg. Az előző önkéntes nap sikerén fellelkesült munkatársak visszatértek abba a gyermekjóléti intézménybe, ahol októberben négy csoportszobát festettek ki.

Az áprilisi tavasz elhozta a jó időt, így a Samsung önkéntesei ez alkalommal a kültéri feladatokban is aktív szerepet tudtak vállalni. A 28 fős csapat egyik fele a gyermekjóléti intézmény hatalmas kertjének rendezésében segített. A munkatársak füvet nyírtak, gazoltak, metszettek, gereblyéztek, virágokat, fűszernövényeket, zöldségpalántákat ültettek, a magaságyásokat, kerti kiülőket lazúrozták. Eközben a csapat másik fele az épület falain belül folytatta az ősszel megkezdett festési munkálatokat. Most az aula, a folyosó és a gyerekek egyes csoportszobái szépültek meg a tisztasági festés eredményeként. Kora délután a kis lakók is visszatértek az intézménybe. A gyerekek tele energiával és kicsattanó lelkesedéssel segítettek az önkénteseknek a végső simítások elvégzésében.

A Samsung fontosnak tartja, hogy munkavállalói részére olyan lehetőségeket biztosítson, amelyek a megszokott életterükön kívül bepillantást engednek hátrányosabb helyzetben élők mindennapjaiba, s ahol szükség van szorgos kezekre, ott az önkéntesek segítséget nyújtsanak. Az Effekteam éppen ezért rendszeresen szervez vállalati önkéntes programokat a társaság segíteni akaró munkatársai számára. A tavaly őszi programhoz hasonlóan, ez alkalommal is a Mohamanó Élményműhely Alapítvány járult még hozzá a kezdeményezés sikeres megvalósításához.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!