fbpx

COVID-19 Alap néven pénzügyi alapot hozott létre az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Az alap révén a WHO vezeti és koordinálja a járványellenes globális erőfeszítéseket, a fertőzések felderítésében és az azokra való reagálásban pedig támogatja az érintett országokat.

„Jelenleg a legnagyobb szükség az összes érintett ország felkészültségének elősegítésében mutatkozik meg, különös tekintettel a leggyengébb egészségügyi rendszerekkel rendelkező országokra. Az adományok a vírus terjedésének nyomon követése és a terjedés irányának megértése érdekében tett erőfeszítések tekintetében támogatják a WHO munkáját; valamint abban is, hogy a betegek megkapják a szükséges ellátást, a tűzvonalbeli szereplők pedig hozzájussanak a szükséges eszközökhöz és információkhoz; emellett az oltások, tesztek és kezelések fejlesztésére tett erőfeszítéseket is ezen alap felhasználásával” − áll a WHO közleményében. 

Az alap kezelését Európában a genfi székhelyű Swiss Philanthropy Foundationlátja el. Ennek magyarországi partnere, a Kárpátok Alapítvány révén van mód arra, hogy adókedvezmény igénybevételével lehessen adományozni az alap részére – a Transnational Giving Europe hálózata révén. Társas vállalkozások részére az adományról adócsökkentő igazolást tud kiállítni a magyar partner, mivel ez közhasznú adománynak minősül.

Az alap honlapja: https://www.covid19responsefund.org/

További információ:
Kárpátok Alapítvány − Magyarország
Bata Boglárka
Igazgató

Cím: 3300 Eger, Felvégi u. 53
Mobil: +36 20 573-6644
Tel. (vonalas): +36 36 516-750
E-mail: cfhu@cfoundation.org; tge@cfoundation.org

Honlap: karpatokalapitvany.hu; carpathianfoundation.org