fbpx

Kárpátok Alapítvány – Esélyt a hátrányos helyzetű gyerekeknek

Kárpátok Alapítvány – Esélyt a hátrányos helyzetű gyerekeknek

Sokoldalú szakmai tartalommal rendelkező online portál jött létre az „Esélyt a hátrányos helyzetű gyerekeknek” elnevezésű projekt kapcsán, melynek célja, hogy elősegítse a szlovák-magyar határtérségben élő, hátrányos helyzetű gyermekek képességfejlesztését és életesélyeinek javítását. A kétnyelvű portál tudástárként és kommunikációs platformként segíti az érintett szakemberek együttműködését és munkájuk hatékonyságának növelését.

Az egri székhelyű Kárpátok Alapítvány-Magyarország és a kassai Karpatska nadácia együttműködésében megvalósult „Esélyt a hátrányos helyzetű gyerekeknek” elnevezésű projekt keretében két esettanulmány született a szlovákiai és magyarországi kora gyerekkori képességgondozás, képességfejlesztés, és kora gyerekkori nevelési-oktatási, gondozási szolgáltatások és programok bemutatása és elemzése céljából. A tanulmányok a két ország specifikumainak leírására fókuszálnak, illetve az ECD-vel és ECEC-vel kapcsolatos főbb normák, jogi keretek, célcsoportok, megközelítések, módszerek és beavatkozások jellegzetességeit mutatják be. Összegzik a magán és az állami, valamint a civil beavatkozások tapasztalatait, eredményeit és dilemmáit, beleértve a jól működő vagy adaptálható gyakorlatokat is e két országban.

A projekt részeként elindult egy internetes portál is, amely tartalmazza a témához kapcsolódó szakmai anyagok gyűjteményét, bemutatja a szlovák-magyar határtérségben elérhető kora gyerekkori (köz)szolgáltatásokat és szereplőket, illetve elősegíti az érintett civil, oktatási és szociális szakemberek kompetenciabővítését és határon átívelő tapasztalatcseréjét.

Az online tudástár itt érthető el: https://karpatokalapitvany.hu/koragyerekkor/hu/tudastar

Iratkozzon fel hírlevelünkre!