fbpx

Kárpátok Alapítvány – Esélyegyenlőségi ösztöndíj hátrányos helyzetű fiataloknak

Kárpátok Alapítvány – Esélyegyenlőségi ösztöndíj hátrányos helyzetű fiataloknak

A Kárpátok Alapítvány – Magyarország 2007 óta működteti a Kárpátok Esélyegyenlőségi Ösztöndíj Programot, amely anyagi hozzájárulással és mentori támogatással segíti hátrányos helyzetű fiatalok továbbtanulását és elhelyezkedését. A szervezet most ismét adománygyűjtésbe kezdett, hogy a jövő évben is folytatni tudja a programot, melynek révén eddig 39 tehetséges fiatal kapott már esélyt egy jobb életre.

A Kárpátok Alapítvány – Magyarország egyik célkitűzése, hogy az Északkelet-Magyarországon (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) élő, hátrányos helyzetű és tehetséges diákok a felsőfokú tanulmányaikat sikeresen befejezzék, és a régióban maradjanak. E cél érdekében az alapítvány egy olyan komplex ösztöndíjrendszert működtet, amely növeli az ösztöndíjasok térségi és társadalmi önazonosság-tudatát és fejleszti a későbbi sikeres elhelyezkedéshez szükséges készségeiket. A program részeként évente 1-3 ösztöndíjas anyagi támogatásban részesül és tanulmányaikat személyes mentor (egyetemi tanár) segíti. A támogatás fejében a fiatalok – az érdeklődésüknek megfelelően – egy „Régióban a régióért” elnevezésű egyéves önkéntes programot dolgoznak ki és valósítanak meg egy civil szervezet bevonásával.

A Kárpátok Esélyegyenlőségi Ösztöndíj Program 2007-es indulása óta 39 hátrányos helyzetű fiatal számára tette már lehetővé, hogy sikeresen befejezhessék tanulmányaikat, lediplomázhassanak és elhelyezkedjenek. A program az adományozók hozzájárulásaiból valósul meg, ezért az alapítvány további felajánlásokat vár annak érdekében, hogy a jövő évben újabb ösztöndíjasok kaphassanak esélyt egy jobb életre. Közhasznú alapítványként a szervezet adócsökkentő igazolást állít ki azoknak, akik cégükön keresztül juttatják el adományaikat, mellyel akár 20-40%-os adókedvezményt tudnak igénybe venni.

A programról és az adókedvezményről részletes tájékoztatás itt olvasható: http://www.karpatokalapitvany.hu/osztondij_tamogatas

Iratkozzon fel hírlevelünkre!