fbpx

Kárpátok Alapítvány – Egy gyereket sem hagyunk hátra?

Kárpátok Alapítvány – Egy gyereket sem hagyunk hátra?

Két esettanulmány készült a szlovákiai és magyarországi koragyerekkori képességgondozás, képességfejlesztés, és koragyerekkori nevelési-oktatási, gondozási szolgáltatások és programok bemutatása és elemzése céljából az „Esélyt a hátrányos helyzetű gyerekeknek” elnevezésű projekt keretében.

A két tanulmány a két ország specifikumainak leírására fókuszál, illetve az ECD-vel és az ECEC-vel kapcsolatos főbb normák, jogi keretek, célcsoportok, megközelítések, módszerek és beavatkozások jellegzetességeit mutatja be. Összegzi a magán és az állami, valamint a civil beavatkozások tapasztalatait, eredményeit, és dilemmáit, beleértve a jól működő vagy adaptálható gyakorlatokat is. A támogatási program, illetve a két megvalósító alapítvány működési területének megfelelően a tanulmány Szlovákiában elsősorban a Kassai kerületre, Magyarországon pedig az Észak-Magyarországi és Észak-Alföldi régiók helyzetére koncentrál.

Az „Esélyt a hátrányos helyzetű gyerekeknek” című projekt az egri székhelyű Kárpátok Alapítvány-Magyarország és a kassai Karpatska nadácia együttműködésében valósul meg. A két szervezet megalapítása óta aktívan támogatja a határmenti területek, közösségek fejlesztését, és határon átívelő együttműködéseik ösztönzését, és elhivatottak a marginalizált helyzetű, szegénységben, mélyszegénységben élő közösségek, családok és személyek életminőségének javítása iránt.

A tanulmányok leölthetők a Kárpátok Alapítvány holnapjáról.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!