fbpx

Kárpátok Alapítvány – December 15-ig pályázható a Kárpátok Civil Innovációs Díj

Kárpátok Alapítvány – December 15-ig pályázható a Kárpátok Civil Innovációs Díj

A Kárpátok Térségének Civil Platformját az a cél vezérli, hogy megerősítse az élénk, sokszínű és igazságosságon alapuló civil társadalmat a Kárpátok térségében. Ennek jegyében, a platform pályázatot hirdetett a Kárpátok Eurorégióban működő bejegyzett civil szervezetek és informális közösségek részére, megvalósult innovatív kezdeményezéseik bemutatására. A pályaművek benyújtására december 15-ig van lehetőség.

A civil társadalmak kulcsfontosságú szerepet játszanak a társadalmi gyakorlatok alakításában (modellek adaptálása, a jelenlegi gyakorlatok megváltoztatása, módszerek bevezetése vagy bővítése) válaszul a társadalmi, gazdasági és ökológiai kihívásokra, mellyel céljuk a működési területükön aktív közösségek társadalmi jóllétének előmozdítása. A Kárpátok térségében aktív civil szervezetek ez irányú erőfeszítéseinek elismerése érdekében a Kárpátok Térségének Civil Platformja Civil Innovációs Díj pályázatot hirdetett. A platform alapítói – a Fundacja Peritum – Lengyelország, az ETP Szlovákia, a Kárpátok Alapítvány – Magyarország, a Kárpátok Alapítvány – Ukrajna és a Szigeti Magyar Ifjúsági Szervezet, Románia – a díj által lehetőséget kívánnak nyújtani vidéki térségekben működő civil szervezeteknek, hogy bemutathassák az elmúlt két évben megvalósított innovatív közösségi alapú kezdeményezéseiket.

Az innovációk az alábbi témákban nyújthatók be:

  • a közösség társadalmi, kulturális, gazdasági és ökológiai potenciáljának mozgósítása;
  • társadalmi befogadás és integráció;
  • új társadalmi partnerségek és hálózatok fejlesztése; 
  • az önkéntes munka népszerűsítése; 
  • együttműködés és partnerség a civil szervezetek, a helyi önkormányzatok és a vállalkozások között;
  • a közösségi adományozási kultúra és a társadalmi felelősségvállalás fejlesztése;
  • civil szervezetek közötti határokon átnyúló együttműködés, amely hozzájárult valamely helyi probléma megoldásához.

A szervezők december 15-ig várják azokat a pályázatokat, amelyek a Kárpátok Eurorégió vidéki területein működő szervezetek, csoportok által kerülnek megvalósításra, innovációjukban egyértelműen alulról építkező megközelítést alkalmaznak, és kézzelfogható eredményekkel rendelkeznek. Minden pályázó országból egy nyertes részesül díjazásban. A díjátadó ünnepségre a platform következő nemzetközi eseményén kerül sor, várhatóan 2024 február második felében, ahol a nyertesek lehetőséget kapnak a projektjük bemutatására.

A részletes pályázati felhívás itt olvasható: https://karpatokalapitvany.hu/karpatokcivilinnovaciosdij2023?fbclid=IwAR2znNgRVGXifVum45AULUR9U96EjLWnW1Y_EUKb-0cYLsgiBzTl023XOwM

Iratkozzon fel hírlevelünkre!