fbpx

Kárpátok Alapítvány – A Föld a Barátom! – még mindig!

Kárpátok Alapítvány – A Föld a Barátom! – még mindig!

Immár harmadszor hirdeti meg hátrányos helyzetű gyermeknek szóló alkotáspályázatát az egri Kárpátok Alapítvány. A környezet- és természetvédelmi témájú műveket beküldő intézmények és gyermekek garantált LEGO ajándékokban részesülnek.

„A Föld a Barátom” ötletét a fenntarthatóság témájának fontossága és a fenntarthatóságra nevelés elősegítése inspirálta. Mivel a vidéki, hátrányos helyzetű településeken működő oktatási intézményeknek kevés eszköz áll rendelkezésükre, amelyekkel a gyerekek alkothatnak, tanulhatnak, a Kárpátok Alapítvány olyan pályázat létrehozására törekedett, ahol ezek a különbségek nincsenek hatással a gyerekek műveire. A program keretében olyan alkotásokat várnak a szervezők, melyeket a gyerekek természetes vagy otthon fellelhető, újrahasznosítható anyagokból alkottak, a környezet- és természetvédelem témakörében.

A résztvevő intézmények és az alkotásokat készítő gyerekek garantált LEGO adományban részesülnek. Az alkotásokat egy szakmai zsűri véleményezi, amelyben helyet kapnak a LEGO Csoport és a Kárpátok Alapítvány munkatársai. A kategóriánkénti első 3 helyezett további ajándékokkal gazdagodik.

A jelentkezéseket az Észak-Magyarországi és az Észak-Alföldi régió vármegyéiben (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg) működő hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket oktató iskoláktól és civil szervezetektől várják legkésőbb május 12-én 17 óráig.

Bővebb információ: www.karpatokalapitvany.hu/afoldabaratom3.0

Iratkozzon fel hírlevelünkre!