fbpx

Kárpátok Alapítvány – 5000 gyermeket ajándékozott meg a Kárpátok Alapítvány

Kárpátok Alapítvány – 5000 gyermeket ajándékozott meg a Kárpátok Alapítvány

A karácsonyi ünnepek előtt újra akcióba lendült a Kárpátok Alapítvány, hogy felhívja a figyelmet a szegénységben, nélkülözésben élő családok, gyermekek helyzetére. Az egri székhelyű szervezet az északkelet-magyarországi térségben dolgozó, aktív közösségekkel, civil szervezetekkel, kórházakkal és egyéb intézményekkel szoros együttműködésben 5000 szociálisan hátrányos helyzetű kisgyermeket lepett meg egy-egy csomag játékkal.

Számos kutatás támasztja alá, hogy a játékon keresztül történő tanulás elengedhetetlen a gyerekek pszichológiai, érzelmi és kognitív egészségéhez és fejlődéséhez. A koronavírus-járvány következtében azonban a szegénységben élő, nélkülöző családok még kilátástalanabb helyzetbe kerültek idén, kiváltképp a többgyerekes családok, ezért játékeszközökre is kevesebb jut karácsonykor. Az alapítvány és partnerei ezt kívánták orvosolni ezzel a kezdeményezésükkel.

A Kárpátok Alapítvány megalakulása óta elkötelezett támogatója a mélyszegénységben élő közösségek, családok, gyerekek életminőségét javító programoknak. Hosszú évek óta szoros partnerségben áll és segíti azokat a civil szervezeteket, amelyek ugyanezekért a célokért küzdenek. Évente 40 millió forint támogatást oszt szét 300-400 nehéz körülmények között élő, hátrányos helyzetű településen, településrészen élő gyerek korai képességgondozását célzó projektre. A támogatott projektek keretében olyan rendszeres készségfejlesztő programokat, kirándulásokat, táborokat szerveznek gyerekeknek, amelyek számukra egyáltalán nem vagy alig érhetőek el ezekben a vidéki térségekben.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!