fbpx

Jól működő vállalati ESG-megoldásokat ismerhettek meg az Effekteam workshopjainak résztvevői

Jól működő vállalati ESG-megoldásokat ismerhettek meg az Effekteam workshopjainak résztvevői

Nagy sikerrel, jó hangulatban zajlottak az Effekteam idei workshopjai. A június 14-én és 28-án megtartott interaktív szakmai eseményeket minden eddiginél élénkebb érdeklődés kísérte. Sokan érkeztek a vállalatok képviseletében, hogy – az uniós és hazai szabályozások által támasztott kihívások közepette – tapasztalatokat gyűjtsenek az Effekteam 2030 díjjal elismert, példaértékű ESG-megoldásokból.

Az Effekteam Egyesület azzal a céllal indította el évente kétszer megszervezett workshopjait, hogy az érdeklődők közelebbről is megismerhessék azokat a vállalati felelősségvállalási és fenntarthatósági programokat, melyek valódi változásokat, hatást érnek el és utat mutatnak mások számára is. Az idei események résztvevői olyan példaértékű környezeti, társadalmi és vállalatirányítási célú kezdeményezések kulisszatitkaiba nyerhetnek betekintést, amelyek 2023-ban elnyerték az Effekt 2030 – az ESG megoldások díját.

Június 14-én, a Vodafone Magyarország Zrt. székházában megtartott workshop keretében Belecz Péter, a Market Építő Zrt. ROM Vándor programigazgatója a ROM Vándor (CSR) Programról adott áttekintést; Blahunka Erzsébet, a Continental Automotive Hungary Kft. fenntarthatóság és ESH vezetője a Green Plant Project (GPL) programról beszélt; Kanyó Roland, a dm Kft. szortiment és PR menedzsere a Csomagolásmentesen a fenntartható jövőért! program eredményeit ismertette; Szabó Krisztina, az Auchan Magyarország Kft. multiforma fejlesztési felelőse és élelmiszermentés koordinátora a Vállalati transzformáció a „G” pillér mentén elnevezésű programot foglalta össze; Zsilkina Lívia, a Tesco-Global Zrt. közösségi és CSR menedzsere pedig a Fenntartható csomagolási megoldásokkal a klímaváltozás ellen című projekttel ismertette meg az érdeklődőket.

Június 28-án, a MagNet Közösségi Házban megrendezett workshop alkalmával Bakó Csaba, a Simpact Nonprofit Kft. ügyvezetője, nonprofit tanácsadója az Erste Bank Hungary Zrt. Szakmai önkéntesség: új utakon programját mutatta be; Bálint Attila, az IKEA Lakberendezési Kft. fenntarthatósági vezetője a Bútorok második élete projektbe nyújtott betekintést; Gál-Olasz Sarolta, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok osztályának csoportvezetője a Richter Egészségváros program eredményeit ismertette; míg Turbéki Judit, a Holcim Magyarország Kft. kommunikációs vezetője a Holcim Közösségi Érték Programot foglalta össze.

A vállalati projektek bemutatását követően a résztvevők kis csoportokban beszélgethettek az előadókkal és feltehették kérdéseiket, illetve a megjelent vállalati szakemberek egymással is kapcsolatokat építhettek és tapasztalatokat cserélhettek.

A workshopokon bemutatott programokról, valamint a többi Effekt 2030 díjas vállalati ESG-megoldásról részletes esettanulmányok érhetők el: https://effekteam.hu/esettanulmanyok/

Iratkozzon fel hírlevelünkre!