fbpx

Impact Hub Budapest – Önkéntes vállalati mentorok jelentkezését várják

Impact Hub Budapest – Önkéntes vállalati mentorok jelentkezését várják

A Fenntartható Vállalkozásokért Alapítvány/Impact Hub Budapest önkéntes vállalati mentorok jelentkezését várja, akik a Social Impact Award (SIA) program keretében 20-30 éves fiatalok mentorálásában tudnak közreműködni.

A Fenntartható Vállalkozásokért Alapítvány elsődleges célja, hogy elősegítse a társadalmi vállalkozások meghonosítását Magyarországon. Programjaik vállalkozásfejlesztést, mentorációt nyújtanak leendő és meglévő társadalmi vállalkozók számára, emellett rendszeresen tartanak ismeretterjesztő rendezvényeket, hogy népszerűsítsék a társadalmi és környezeti innovációt, a vállalkozói karriert, az alulról jövő kezdeményezéseket és a közösségi tudásmegosztást.

Az alapítvány aktívan dolgozik együtt a társadalmi innovációt támogató Impact Hubok nemzetközi hálózatával. Ennek az együttműködésnek a keretében valósul meg a Social Impact Award (SIA), amely a világon a legnagyobb felsőoktatási hallgatóknak és fiataloknak szóló képzési és támogatási program fenntarthatósági-, környezeti- és társadalmi innováció témában. A program célja, hogy szociális és gyakorlati készségeket, kompetenciákat és proaktív gondolkodásmódot alakítson ki 20-30 éves fiatalok körében, felkészítve őket arra, hogy társadalmi vállalkozásokat alapítsanak, vagy azokhoz csatlakozzanak, és proaktív változást hozzanak saját közösségeikben.

A programban részt vevő fiatalok számára a képzés mellett mentorálást is biztosítanak, amelyhez a szervezők önkéntes vállalati mentorok jelentkezését várják legkésőbb június 22-ig. Az önkéntes mentorok augusztus közepe és november eleje között 10 alkalmas, magyar nyelvű, személyes vagy online mentorálást tartanak kb. 7-8 fiatal részére. A mentoroknak előzetes felkészítő tréninget szerveznek. A jelentkezésnél előnyt jelent, ha a mentornak van már mentorálási tapasztalata, akár hátrányos helyzetű fiatalokkal, emellett a vállalkozásfejlesztés, projektmanagement, üzleti tervezés területén is jártas.

Jelentkezés és további információ: Vörös Éva – eva.voros@socialimpactaward.net

Iratkozzon fel hírlevelünkre!