fbpx

IKEA Lakberendezési Kft. – Az IKEA Covid-19 adományprogramja Magyarországon

IKEA Lakberendezési Kft. – Az IKEA Covid-19 adományprogramja Magyarországon

Az IKEA vezetősége saját felelősségének tartotta, hogy segítse a járványhelyzetben különösen nehéz helyzetbe került szereplőket. A 100 millió Ft-os vállalásból eddig bruttó 30 millió Ft értékű termékadományt, a vállaláson felül pedig 11 millió Ft értékű ételadományt juttattunk el a rászorulóknak. A fennmaradó összeget egyedülálló szülőket és a családon belüli erőszak áldozatait támogató szervezeteknek fogjuk felajánlani.

A célcsoport alapos feltérképezése után azonosítottuk a támogatásra szoruló területeket: egészségügyi dolgozók, hajléktalanok és idősek körülményeinek javítása.

A hajléktalanellátásban az átmeneti hideg és erőforráshiány nehezítette az átmeneti elszállásolást. A helyi önkormányzatokhoz tartozó idősotthonok és átmeneti orvosi szállások ellátási nehézségekkel, az izolációs átalakítások miatt eseti lakberendezési hiánnyal szembesültek. Lakberendezési tárgyakat, bútorokat, pihenést segítő eszközöket és ételadományt juttattunk el az érintetteknek.

Az egészségügyi intézmények, mentőszolgálatok a szükséges belső átalakítások miatt igényeltek támogatást. Ágyakat, ágyneműt és további bútorokat adományoztunk többek között a Szent János Kórház járványközponttá nyilvánított osztályainak és a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Hematológiai Klinikának.

Az UNICEF által gyermekeket támogató szervezeteknek fejlesztő játékokat, valamint ételadományt juttattunk el. A húsvéti ünnepekkor édességcsomagokkal és üdítőitalokkal segítettük a gyermekek megajándékozását.

További információk a projekttel kapcsolatban >>

Iratkozzon fel hírlevelünkre!