fbpx

IKEA – Az IKEA a bútorok újrafelhasználását népszerűsíti

IKEA – Az IKEA a bútorok újrafelhasználását népszerűsíti

Az IKEA fennállásának szinte a kezdetétől a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság előremozdítására törekszik. A vállalat most az elmúlt öt év legnagyobb integrált kampányával hívja fel a figyelmet a körkörösségre és a bútorok újrafelhasználására.

Az IKEA augusztus végéig tartó, influenszereket is bevonó kampánnyal és hasznos tartalmakkal népszerűsíti a környezettudatos szemléletet. A vállalat kisfilmjében egy család közösen rendezi át kamaszlányuk szobáját. A gyerekszoba addigi élénk színeit letisztult minták váltják, a babaházként funkcionáló polcos elemből könyvespolcot készítenek, amely a könyvek mellett a lány tech kütyüinek és zenehallgatáshoz szükséges eszközeinek is otthont ad. A család lépésről lépésre alakítja át a szobát, a már meglévő bútorokat, dekorációkat felhasználva. A történettel az IKEA azt üzeni vásárlóinak, hogy otthonuk kényelmének fejlesztésében olyan partnerként számíthatnak rá, aki egyúttal bolygónk jövőjét is szem előtt tartja. Ha egy bútor – javítás, újraértékesítés vagy újrafelhasználás révén – második esélyt kap, azzal máris csökken a kidobott termékek száma.

Az IKEA 2020-ban indította el Magyarországon a Bútorok második élete szolgáltatását, amely keretében lehetővé tette a régebbi IKEA bútorok visszavásárlását és újraértékesítését. 2022-től a vásárlók már online, az IKEA weboldaláról is kiválaszthatják az újraértékesített termékeket. Magyarországon 2022-ben 2993 IKEA termék kapott esélyt a második életre. A bútorok életciklusának meghosszabbítására hivatott a gyermekbútorok garantált visszavásárlása, illetve az áruházakban és online díjmentesen kérhető pótalkatrészek biztosítása is. 2030-ra az összes IKEA áru megújuló vagy újrahasznosított anyagból fog készülni, már a tervezéskor szem előtt tartva, hogy a termék új célra felhasználható, javítható, újrafelhasználható, újraértékesíthető vagy újrahasznosítható legyen.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!