fbpx

Időszerű témák, izgalmas beszélgetések, vállalati elismerések: Október 6-án újra KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. konferencia és Effekt 2030 díjátadó

Időszerű témák, izgalmas beszélgetések, vállalati elismerések: Október 6-án újra KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. konferencia és Effekt 2030 díjátadó

Az Effekteam Egyesület október 6-án tartja éves szakmai konferenciáját KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. – Bizalomépítés és társadalmi fenntarthatóság az ESG tükrében címmel. A rendezvény keretében nagyvállalati és üzleti fenntarthatósági vezetők, szakértők és civil szervezetek szakemberei foglalják össze az ESG társadalmi pillérével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, aktualitásokat, hazai és nemzetközi tapasztalatokat. A konferencia végén kerül sor az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díjának idei eredményhirdetésére és ünnepélyes átadására.

Folyamatosan növekszik az elvárás a vállalatokkal szemben, hogy működésük során ne csupán a részvényesi, befektetői érdekeket tartsák szem előtt, hanem a munkatársak, a beszállítók, az ügyfelek, a környezet és az ahhoz tartozó közösségek igényeit is vegyék figyelembe. Egy felelős cég számára ma már nem az a kérdés, hogy tesz-e valamit a társadalomért, hanem inkább az, hogy amit tesz, az releváns-e, összhangban van-e a szervezet mindennapi működésével, illetve megfelelően reflektál-e az adott közösségek igényeire. Az ESG többek között ezen kihívások megoldásához kínál egy adatalapú keretrendszert, amely környezeti, társadalmi és vállalat-irányítási szempontból vizsgálja és teszi mérhetővé a cégek működését.

Az ESG pillérei közül az „S” – melyre a social mellett egyre gyakrabban utalnak stakeholder komponensként – a legnehezebben megragadható és értelmezhető, azonban ez hatja át leginkább a mindennapi életünket, a vállalatok működését, és legfőképp ez tudja segíteni a szervezeteket a bizalom építésében, az érintettekkel való párbeszéd erősítésében, a társadalmi fenntarthatóság kialakításában. Éppen ezért áll ez a téma az Effekteam Egyesület idei KÖZÖSSÉG. HATÁS. JÖVŐ. konferenciájának fókuszában.

A rendezvény előadói az üzleti szereplők közösségekért, munkatársakért, fogyasztókért, vásárlókért vállalt felelősségének területeit járják körül, felvázolják a legfontosabb kihívásokat és a lehetséges megoldásokat, valamint arra is választ keresnek, hogy ezek a kihívások és megoldások milyen változásokat eredményezhetnek a vállalatok és stakeholdereik életében. A szakértők áttekintést adnak a stakeholderek érdekein alapuló, a közösségek jóllétét és az emberek életminőségét szem előtt tartó vállalati értékteremtés és felelősségvállalás gyakorlati példáiról, lehetőségeiről, segítő és hátráltató tényezőiről. Az esemény meghívott előadói: Balaton Anita ügyvezető, partner, FleishmanHillard Café; Horváth Áron fenntarthatósági vezető, CBRE Magyarország; Jancsár Gergely regionális fenntarthatósági vezető, Közép- és Kelet-Európa, SAP; Kánai András jövőkutató; Radácsi László PhD, stratégiai rektorhelyettes, Budapesti Gazdasági Egyetem; Schillinger Attila szerkesztő, ESGCore.com blog; Schubauer Krisztina business coach és CSR szakértő, Future Mind; Szabó Gyula kuratóriumi elnök, Ökoszolgálat Alapítvány és Szalóki Katalin menedzser, PwC Magyarország.

A szakmai program után kerül sor az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díjának eredményhirdetésére és ünnepélyes átadására. Az idei díjra július 31-ig nevezhettek a Magyarországon működő nagyvállalatok, kkv-k és startupok, valamint az általuk létrehozott vállalati alapítványok. A hazai vállalati szektor társadalmi felelősségvállalási és fenntarthatósági törekvéseinek erősödését jelzi, hogy az idei évben minden korábbinál több pályázat született. A beérkezett programokat ötfős szakmai zsűri bírálta el. A testület tagjai: Horváth Áron fenntarthatósági vezető, CBRE Magyarország; Pogány Éda regionális fenntarthatósági és kommunikációs vezető, Syngeta; Matolay Réka PhD, egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem; Schubauer Krisztina business coach és CSR szakértő, Future Mind; valamint Szabó Gyula kuratóriumi elnök, Ökoszolgálat Alapítvány. A zsűri már meghozta döntését a nyertesekről és a kategóriánként shortlistre került pályázatokról. Ez utóbbiakra – a hagyományoknak megfelelően – szeptember 19–30. között a nagyközönség is szavazhat és kiválaszthatja az idei közönségdíjas programot (szavazni ezen az oldalon lehetséges). Az ünnepélyes eredményhirdetést és díjátadást szintén az október 6-i konferencia keretében kísérhetik figyelemmel az érdeklődők. Az Effekteam Egyesület a rendezvény teljes időtartama alatt meetup és networking lehetőséget biztosít a résztvevők számára a shortlistre került vállalatok képviselőivel.

Részletes program és jelentkezési lehetőség: https://effekteam.hu/konferenciak/

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 30. 12.00.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!