fbpx

Holcim – Rekord részvétellel zárult a Holcim legutóbbi pályázata

Holcim – Rekord részvétellel zárult a Holcim legutóbbi pályázata

A Holcim Közösségi Érték Program pályázatának célja a helyi közösségek fejlesztése és támogatása. A program 2018-as indulása óta 15 településen, közel 40 millió forint értékben, mintegy 130 közösségépítő, közösségfejlesztő program valósulhatott meg.

A Holcim Magyarország Kft. immár 11. alkalommal hirdette meg Közösségi Érték Program pályázatát az Effekteam Egyesület szakmai közreműködésével. A felhívásra minden eddiginél nagyobb számú, társadalmilag hasznos és magas színvonalú pályamunka érkezett. Annak érdekében, hogy ezek a közösségépítő projektek megvalósulhassanak, a pályaművek elbírálásáért felelős Társadalmi Tanács rendhagyó módon megemelte az erre a célra eredetileg kijelölt támogatási keretösszeget és 5 millió forint felett ítélt oda támogatást.

A Holcim kiemelten fontosnak tartja és elkötelezetten támogatja a helyi közösségek fejlődését és a fenntarthatósági szempontok érvényesülését. Programján belül a fenntartható, fejlesztő célú és a helyi közösségek összetartozását, együttműködését erősítő projekteket támogatja a következő területeken: oktatás, képességfejlesztés, egészségmegőrzés, környezetvédelem, klímavédelem, helyi közösségeket támogató infrastruktúra fejlesztése, egyéb, a helyi közösségi élet előmozdítására, fejlesztésére irányuló kezdeményezések.

A benyújtott pályázatok közül – összhangban a Holcim fenntarthatósági célkitűzéseivel – kiemelt figyelmet kapnak azok a pályaművek, amelyek a környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében valósulnak meg és hosszú távon érezhető a társadalmi hasznosulásuk.

A mostani ciklusban támogatásban részesített pályázatok között szerepeltek infrastruktúra-fejlesztések, közösségi terek fejlesztésére irányuló projektek és az oktatáshoz, közösségi élet fejlesztéséhez kapcsolódó pályaművek egyaránt. A pályázóknak idén július 31-ig kell megvalósítaniuk a támogatott projekteket.

A program sikerét bizonyítják mind az eddig megvalósított fejlesztések, mind pedig a tavaly elnyert Effekt 2030 – az ESG megoldások díja, amellyel a szakmai zsűri a Mindenki társadalma kategória II. helyezését ítélte oda, elismerve ezzel a kezdeményezés társadalmi hatásának jelentőségét.

A pályázat szakmai lebonyolítását évek óta az Effekteam Egyesület segíti. A teljes pályázati folyamatot a szervezet menedzseli: a kiírásától és a pályázatok adminisztrációjától kezdve a szakmai előbírálaton, valamint a pályázókkal való kapcsolattartáson át, egészen a szerződéskötésig. Az Effekteam végzi a támogatottak beszámoltatását, a beszámolók kiértékelését, valamint az eredményekről és a hatásokról az összefoglaló riportok elkészítését.

A Holcim 2024. tavaszán hirdeti meg a Közösségi Érték Program új pályázati időszakát, amelyről friss információk a vállalat weboldalán lesznek elérhetőek: www.holcim.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre!