fbpx

Holcim – Május 24-én zárul a Holcim Közösségi Érték Program pályázata

Holcim – Május 24-én zárul a Holcim Közösségi Érték Program pályázata

Május 24-ig lehet jelentkezni az immár 12. alkalommal meghirdetett Holcim Közösségi Érték Programra. Az egyesületünk szakmai közreműködésével megvalósuló pályázat célja a Királyegyházi Cementgyár és a Bükkösdi Kőbánya melletti települések helyi, lakossági együttműködését előmozdító, hosszú távon fenntartható projektjeinek ösztönzése és támogatása.

A Holcim elkötelezett a helyi közösségek támogatása és a fenntarthatóság iránt. A vállalat ezért is hirdeti meg 2018 óta minden évben Közösségi Érték Programját, amelynek keretén belül fenntartható, fejlesztő célú közösségi, helyi közösségek igényeire alapuló, a településen élők összetartozását, együttműködését erősítő programokat támogat a következő területeken: oktatás és képességfejlesztés; egészségmegőrzés; környezet- és klímavédelem; helyi közösségeket támogató infrastruktúra fejlesztése; egyéb, a helyi közösségi élet előmozdítására, fejlesztésére irányuló kezdeményezések.

A pályázat sikerét bizonyítja egyrészt az eddigi 11 pályázati ciklus során, 45 millió forint hozzájárulással, 18 településen megvalósított több, mint 140 projekt, másrészt a tavaly októberben elnyert „Effekt 2030 – Az ESG megoldások” díja, amely a program társadalmi hatásának jelentőségét ismerte el.

A pályázatra olyan civil szervezetek, kkv-k, szociális szövetkezetek és nonprofit kkv-k jelentkezhetnek, amelyek megfelelnek a pályázati kiírásban szereplő feltételeknek, és az általuk tervezett projekt megvalósítási helyszíne a Királyegyházi Cementgyár és a Bükkösdi Kőbánya közvetlen vonzáskörzetében található 31 településen van. A pontos településlista megtalálható a Holcim Magyarország weboldalán.

A pályázatokat május 24-ig lehet online benyújtani, a támogatott projekteket pedig július 1. és december 15. között kell majd megvalósítani. A benyújtott pályázatok közül – összhangban a Holcim Magyarország fenntarthatósági célkitűzéseivel – kiemelt figyelmet kapnak azok a pályaművek, amelyek a környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében valósulnak meg.

A pályázat lebonyolítását ezúttal is az Effekteam Egyesület segíti. A teljes pályázati folyamatot a szervezet menedzseli: a kiírásától és a pályázatok adminisztrációjától kezdve a szakmai előbírálaton, valamint a pályázókkal való kapcsolattartáson át, egészen a szerződéskötésig. Az Effekteam végzi a támogatottak beszámoltatását, a beszámolók kiértékelését, valamint az eredményekről és a hatásokról az összefoglaló riportok elkészítését.

A részletes pályázati kiírást, valamint a korábban megvalósított pályaműveket itt lehet megtekinteni: www.holcim.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre!