fbpx

Holcim – Környezetvédelmi rajzpályázatot hirdet a Holcim

Holcim – Környezetvédelmi rajzpályázatot hirdet a Holcim

A Holcim Magyarország – fenntarthatósági célkitűzéseivel összhangban – idén is meghirdeti környezetvédelmi rajzpályázatát. Február 16-ig várják 18 év alatti gyermekek alkotásait a fenntarthatóság és a környezetvédelem témakörében.

A Holcim Magyarország stratégiai célkitűzése, hogy 2040-re elérje a nettó szénsemleges működést. A vállalat elkötelezett a környezettudatos gondolkodás és a fenntartható jövő iránt, melynek letéteményesei a fiatal generáció képviselői. A cég éppen ezért 18 év alatti gyermekeknek hirdet környezetvédelmi rajzpályázatot, hogy ezzel is ösztönözze körükben a fenntarthatósági szempontok és a zöld gondolkodás elterjedését.

Február 16-ig várják a témához kapcsolódó műveket, melyek színes ceruza, filctoll, zsírkréta vagy festék használatával készülnek, újrahasznosított papíron, maximum A3-as méretben. A pályázaton a Baranya vármegye területén található óvodák, általános iskolák és középfokú nevelési-oktatási intézmények diákjai vehetnek részt. A pályázatokat életkoronként elkülönítve díjazzák, óvodás, általános iskola alsó és felső tagozatos, illetve középiskolás kategóriákban. Egy pályázó csak egy pályaművel indulhat a versenyen, de egy intézményből több gyermek alkotása is nevezhető.

Az eredményhirdetésre március 22-én kerül sor. Kategóriánként az első 3 helyezett gyermek nevelési-oktatási intézménye pénzjutalomban részesül, mely összeg környezettudatos és egészséges életmód ösztönzését elősegítő projektre használható fel. A vállalat kategóriánként az 1. helyezettek nevelési-oktatási intézményének faültetést ajándékoz, valamint az 1-3. helyezett pályaműveket készítő gyermekeket ajándékcsomagokkal jutalmazza. A zsűri által legjobbnak, legötletesebbnek vagy legkreatívabbnak talált pályaművekből a Holcim kiállítást rendez 2024 tavaszán az üzem vendégfogadó területén.

A részletes pályázati kiírás itt olvasható: https://www.holcim.hu/rajzpalyazat?fbclid=IwAR3VldLD1NdCiY7kO7l70hLwfyn2UTfqk0r86ynQ0QsR33ZLeQz-OaaLD-w

Iratkozzon fel hírlevelünkre!