fbpx

Hol tartanak a magyar vállalatok az ESG bevezetésében?

Az Effekteam és a Comlab-ESG Core cégcsoport csapata felmérést készített 2022 decemberében a magyar vállalatok felkészültségéről az ESG bevezetésével kapcsolatban.

Az első, átfogó hazai ESG kutatás során arra kerestük a választ, hogy a vállalatoknak milyen hozzáállásuk a témához, milyen kihívásokkal szembesülnek, illetve hol tartanak a keretrendszer bevezetésében.

A kutatás megállapította, hogy a hazai cégek döntő többségénél már napirenden van az ESG témaköre. Van, ahol a teljes keretrendszer bevezetésére törekednek, míg máshol főleg egyes részterületekre koncentrálnak. Hogy képesek legyenek a tevékenységük mérésére, a vállalatok több mint fele állított már fel mérhető célokat. Sokan jelenleg is kész tervvel, stratégiával rendelkeznek, és jelentéseket készítenek a témában. Környezeti részről az energiahatékonyság, a társadalmi területen a munkavállalói jóllét, a vállalatirányításban pedig az etikai standardok bizonyultak a legfontosabb tényezőknek. Az ESG bevezetését leginkább az idő- és kapacitáshiány akadályozza. A válaszadók több mint fele szerint az ESG-oktatás és -tréning segítséget jelentene a keretrendszer adaptálásában.

A felmérésben 56 vállalat vett részt, online kérdőív kitöltésnek segítségével.

A résztvevő vállalatok az alábbi kérdésekre válaszoltak

Töltse le a kutatási anyagot 3 egyszerű lépésben

Most pár egyszerű lépésből megtudhatja, hogy mi lett az eredménye az 56 vállalat részvételével készült kutatásnak.

Adja meg a nevét és az e-mail címét

Kattintson a gombra a letöltéshez

E-mailben megkapja a letölthető kutatást