fbpx

Hátrányos helyzetű gyerekekkel újítottak fel bútorokat a Vodafone önkéntesei

Hátrányos helyzetű gyerekekkel újítottak fel bútorokat a Vodafone önkéntesei

A Magyar Adományozói Fórum szervezésében idei első önkéntes napjukon bútort festettek a Vodafone önkéntesei egy rendhagyó jótékonysági program keretei között, melyet a Vinimage – The Social Brand segítségével vihettek véghez. A régi bútorok felújításában 18 hátrányos helyzetű gyermek segítségét is élvezhették, akik közül többen el is vihették magukkal a közösen megszépített bútorokat.

12 bútor – köztük székek, asztalok, ládák, éjjeliszekrények, zsúrkocsi – várta, hogy új életet leheljen bele az önkéntes csapat, így a Vodafone közel 26 önkéntese és a 18 hátrányos helyzetű gyermek 12 csapatot alkotva, folyamatosan kapott instrukciók alapján állt neki a felújításnak. A feladat azonban nem volt ilyen egyszerű, a csoportok kialakítása után a csoport tagjainak egy történetet kellett írnia a bútor élete köré, melyből egészen érdekes alkotások születtek. Ez után kapták meg a szükséges eszközöket és kezdődhetett a munka.

Az elkészült művek sorsáról is gondoskodtak a szervezők, ugyanis az esemény végén a gyerekek hazavihették a bútorokat, de voltak olyan darabok is, amit a Vodafone önkéntesei és a résztvevők között árverésre bocsátottak. A bútorok eladásából a gyerekek közelebb kerülhetnek álmaik megvalósításához, legyen az egy vándortáborozás vagy egy lehetőség arra, hogy egy tehetséges fiatal órákat vegyen egy énektanártól.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!