fbpx

Hankook – A Hankook új abroncscsaládja az elektromos járművekre és a fenntarthatóságra fókuszál

Hankook – A Hankook új abroncscsaládja az elektromos járművekre és a fenntarthatóságra fókuszál

A fenntarthatóság és a hatékonyság jellemzi a Hankook Tire legújabb termékinnovációját. A vállalat idén májusban vezeti be az iON-t, amelyet kifejezetten elektromos járművekhez terveztek. Az új fejlesztésű abroncscsalád különlegessége, hogy használata nagyobb hatótávolságot biztosít akkumulátortöltésenként és csendesebb vezetési élményt nyújt. Az iON prémium elektromos járművekre érkezik, nyári, téli és négyévszakos kivitelben.

Jelentős lépést tesz a zéró kibocsátású járművek felé történő mobilitási átmenet előmozdításában a Hankook. A prémium abroncsgyártó új termékcsaládjával az elektromos járművekre és a fenntarthatóságra fókuszál. Az iON gumiabroncsok fejlesztésekor kiemelt hangsúlyt kaptak olyan termékelőnyök, mint a gördülési ellenállás további csökkentése, az alacsonyabb gördülési zaj, valamint a nagy rugalmasság. Az új Hankook termékcsalád az elektromos autók vezetői számára egy akkumulátortöltéssel nagyobb hatótávolságot biztosít a hagyományos gumiabroncsokhoz képest, valamint gördülékenyebb, kellemesebb vezetési élményt nyújt. A gyártó nem hagyta figyelmen kívül az elektromos járművek azonnali, nagy nyomatékát sem, ezért az iON termékeket kifejezetten az ebből fakadó erőteljes igénybevételre tervezték.

Az IHS Markit információs szolgálat előrejelzései szerint az akkumulátorral működő, elektromos autók globális részesedése a teljes járműeladásból évente 36,6 százalékkal, a jelenlegi 6,4 százalékos piaci részesedésről 2028-ra 29,5 százalékra nő. Mivel a Hankook iON gumiabroncsok akkumulátortöltésenként több kilométert tesznek lehetővé a normál gumiabroncsokhoz képest, jelentősen hozzájárulhatnak a közúti közlekedés CO2-kibocsátásának csökkentéséhez is.

Az iON termékcsalád fejlesztésekor kiemelt cél volt a lehető leghalkabban működő gumiabroncsok elkészítése. A Hankook sound absorber™ technológia a vállalat iON termékeibe integrált speciális mintázattal kombinálva jelentősen csökkenti a járműben tapasztalható belső zajt.

Az új Hankook termékcsalád az alapos műszaki tervezésnek köszönhetően megfelel az elektromos járművek gumiabroncsokkal szembeni elvárásainak. Az iON esetében a gyártó az elektromos járművek nagyobb tömegét nagyobb teherbírással ellensúlyozta, valamint a gumiban található ellenálló aramidszálak hatékonyan ellensúlyozzák a különösen nagy nyomaték okozta deformációs erőket. Az abroncscsalád magas arányban természetes gyantát tartalmazó futókeveréke tartósságot és csökkentett kopást biztosít. Az új keverék másik különlegessége a természetes olajok magas aránya, ami amellett, hogy fenntarthatóbbá teszi az iON termékeket, pozitív hatással van az abroncsok futásteljesítményére is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!