fbpx

A Hankook Tire Magyarország 2012-ben indította útjára értékteremtő programját, mellyel kifejezi elkötelezettségét a társadalmi fejlődés és a fenntartható jövő támogatása iránt. A vállalat 2023-ban is számtalan jótékonysági akciót szervezett, melyek révén helyi és országos közösségek, oktatási, egészségügyi, sport- és kulturális intézmények, valamint civil szervezetek részesültek támogatásban.

A 2007 óta Magyarországon működő Hankook Tire Magyarország Kft. az ország legnagyobb külföldi befektetői közé tartozik, amely nemcsak gazdasági teljesítményével, hanem társadalmi felelősségvállalásával is kitűnik. A vállalatnak fontos, hogy hozzájáruljon a környezetében élők életminőségének javításához, valamint támogassa az oktatás, egészségügy, sport és kultúra fejlesztését. A Hankook 2023-ban is számtalan jótékonysági programot indított, amelyek különböző területeken és célcsoportoknak nyújtottak segítséget.

A vállalat az elmúlt évben is meghirdette Abroncsadományozási Programját, amelyet immár 12 éve folyamatosan működtet. Több mint 1500 darab gumiabroncsot adományozott csaknem 150 kisebb non-profit szervezetnek, köztük a tűzoltóságoknak, polgárőrségeknek, önkormányzatoknak, civil szervezeteknek, ezzel járulva hozzá a közlekedésbiztonsághoz. A Hankook évek óta támogat abroncsaival több országos jelentőségű szervezetet is, mint az Országos Mentőszolgálat és a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A 2013 nyarán elindított Közösségi Összefogás a Szebbért (KÖSZ, HANKOOK!) program lehetőséget teremt arra, hogy a vállalat által nyújtott anyagi támogatások irányáról és felhasználásáról a cég dolgozói döntsenek. A program alapelve, hogy dolgozói és a támogatott szervezetek képviselői csoportosan végezzenek önkéntes munkát saját lakóhelyük közösségei érdekében. Ehhez a munkához a cég anyagi támogatást biztosít, amelynek feltétele, hogy az egyes önkéntes projektekben részt vevő kollégák a vállalt projekt teljesítését és az önkéntes munkát maguk szervezzék meg és végezzék el a megadott határidőn belül. A KÖSZ, HANKOOK! indulása óta 300-nál is több projekt valósult meg. A 2023-as évben a dolgozók segítségével további 30 munkálatai fejeződtek be, melyhez a munkatársak több száz munkaórával járultak hozzá.

A vállalat 2023-ban kiemelt figyelmet fordított az egészségügy támogatására. Így került sor arra, hogy a Hankook vállalta a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházsebészeti osztályán a nővérhívó rendszer teljes kiépítésének finanszírozását, javítva ezzel a betegellátás hatékonyságát és biztonságát. A rendszer beszerelésére az idén kerül majd sor.

Hosszú évekre nyúlik vissza a dunaújvárosi Útkeresés Segítő Szolgálat és a Hankook története. A vállalat 2023-ban sokadik alkalommal támogatta a szervezet iskolakezdési és karácsonyi akcióját, melyek segítségével a szolgálat iskolaszereket és játékokat osztott szét a rászorulóknak.

A különböző szervezetek és intézmények támogatása mellett a Hankook számára az esztendő egyik kiemelkedő hazai rendezésű sporteseménye volt az UEFA Európa Liga Döntő Budapest 2023. A Hankook Tire az UEFA Európa Liga hivatalos partnereként 200 jegyet osztott szét dolgozói között az UEFA Európa Liga budapesti döntőjére. A vállalat további 30 belépőt adományozott a rácalmási és a dunaújvárosi labdarúgó egyesületek kis focistái számára, továbbá a finálé játékvezetőit is hankookos szülők gyerekei kísérték a kezdőkörbe, életre szóló élményt biztosítva ezzel a fiataloknak.

Ezen programok nem csak a környező közösségekkel, hanem az egész magyar társadalommal erősítették a vállalat kapcsolatát. Emellett ösztönözték a munkatársakat és a különböző csoportok tagjait a közösségi részvételre, környezettudatosságra és kézzelfogható módon támogatták a biztonságosabb közlekedést. A vállalat 2024-ben is folytatja CSR-tevékenységeit.