fbpx

Az idei Effekt 2030 díj kapcsán az Effekteam Egyesület nemcsak külön kategóriákban ismerte el az orosz-ukrán háború elől menekülők megsegítését szolgáló vállalati kezdeményezéseket, de a Kárpátok Alapítvány Gyorssegély Alapján keresztül maga is ilyen célra ajánlotta fel a pályázatok nevezési díjából befolyt teljes összeget. A támogatás jelképes átadására az Effekt 2030 díjátadó ünnepség keretében került sor október 6-án.

A speciális kategóriákban benyújtott pályázatok nevezési díjából befolyt több mint 330 000 forintnyi összeget az Effekteam a Kárpátok Alapítvány Gyorssegély Alapjának ajánlotta fel

A vállalatok az orosz-ukrán háború kirobbanása óta komoly erőfeszítéseket tesznek a fegyveres konfliktus által érintett emberek megsegítéséért. Önálló kezdeményezések útján, partnereikkel együttműködésben és különféle segélyszervezetekhez társulva igyekeznek támogatni a harcok elől menekülőket, illetve megpróbálják megkönnyíteni az otthon maradók életét. Az Effekteam Egyesület éppen ezért döntött úgy, hogy az Effekt 2030 – A közösségi befektetése díjának idei pályázata kapcsán külön kategóriákban ismeri el azokat a vállalati intézkedéseket és kreatív megoldásokat, melyek a háború károsultjainak és menekültjeinek jobblétét, illetve magyarországi munkavállalását és beilleszkedését segítik elő. A speciális kategóriákban benyújtott pályázatok nevezési díjából befolyt több mint 330 000 forintnyi összeget pedig a Kárpátok Alapítvány Gyorssegély Alapjának ajánlotta fel az egyesület, hogy ezzel is hozzájáruljon a háború okozta krízis és menekültválság kezelésére irányuló kezdeményezések finanszírozásához. Bata Boglárka, a Kárpárok Alapítvány – Magyarország igazgatója elmondta, hogy a támogatásból a télre készülve fognak elsősorban meleg ruhákat, gyógyszereket és tartós élelmiszert vásárolni a háború elől menekülőknek. A felajánlást Prokaj Gábor, a Kárpátok Alapítvány önkéntese vette át jelképesen az idei Effekt 2030 díjak október 6-i ünnepélyes átadásának keretében.