fbpx

Grundfos – A Grundfos számára fontos a társadalmi felelősségvállalás

Grundfos – A Grundfos számára fontos a társadalmi felelősségvállalás

A 2019. évben a társadalmi felelősségvállalás ismét fontos szerepet játszott a Grundfos Magyarország Kft. életében. Három, a társadalom számára kiemelkedően fontos programban is jelentős szerepet vállalt a cég: a Három királyfi, három királylány mozgalom mentora lett, csatlakozott a Virtuális Erőmű Programhoz, és támogatta a KÉPES óvodai programot.

A Három királyfi, három királylány mozgalom küldetése, hogy a karrier és család összeegyeztetésének támogatásával több gyermek születhessen meg Magyarországon. Az egyesület 2013 óta adományoz Családbarát Vállalat címet olyan vállalatoknak, amelyek a munka és magánélet egyensúlyának támogatásával hozzájárulnak a családbarát szemlélet erősítéséhez. A tavalyi évben nagyvállalati kategóriában a Grundfos Magyarország Kft. nyerte el a fődíjat, „Az Év Családbarát Vállalata 2018” címet. A díjat a rugalmas munkaszervezési formák kialakításáért, nyári táborok szervezéséért, a női-férfi szerepek és a munka-magánélet összehangolásának támogatásáért kapta a vállalat. Az idei évben mentori szerepre kérte fel a céget a mozgalom vezetése, így a Grundfos a Három királyfi, három királylány mozgalom mentora lett.A felkérésnél figyelembe vették, hogy a szervezet emberarcú és családbarát szervezeti kultúrája példaértékű és a vállalat vezetése elkötelezett ennek fenntartása és fejlesztése mellett, valamint azt, hogy erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a családbarát jó gyakorlatok elterjedjenek Magyarországon. Mentorként a Grundfos a jövőben nemcsak azt vállalja, hogy saját szervezetén belül fejleszti a családbarát működést, hanem azt is, hogy más vállalatoknak segít kialakítani a családbarát vállalati kultúrát.

Idén a Grundfos csatlakozott a Virtuális Erőmű Programhoz (VEP) is, amely a köztársasági elnök által fővédnökölt és az Európai Bizottság által a legjobb három uniós energiahatékonysági program közé választott fenntarthatósági kezdeményezés. Célja, hogy a partnerek energia- és CO2 megtakarításait pályázatain és projektjein keresztül összegyűjtse, bemutassa, a jó példáikat megossza és díjazza. Az el nem használt és így egy fosszilis, szennyező erőműben meg nem termelt, tehát kiváltott energiaegységekből egy „virtuális erőmű” épül, amely mára már az ország 6. legnagyobb villamos erőművévé vált. A Komárom-Esztergom megyei VEP megalapításában Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata, és a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal mellett a Grundfos Magyarország Kft. alapítóként vett részt. Az alapító okiratot szeptember 5-én írta alá a cég ügyvezetője, Udvar Csaba. 

2013-ban indult el a KÉPES – Közösségi Értékteremtő Program Együtt Székesfehérvárért! elnevezésű program, helyi vállalatok és a székesfehérvári önkormányzat összefogásával. Az összefogás keretében már hét éve folyik az óvodák udvarainak és vizesblokkjainak felújítása, az udvari játékok cseréje, az eszközök bővítése, felújítása. A 2019-es évben a program keretében mintegy 35 millió forint értékű beruházást hajtottak végre az intézményekben. A KÉPES program példamutató közös felelősségvállalásban és megmutatja az összefogás erejét: együtt még többre képesek a szervezetek. A program egyik fő támogatója immár több éve a Grundfos Magyarország Kft., az anyagi támogatáson túl önkéntes munka formájában is hozzájárultak a projekt sikerességéhez.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!