fbpx

Generali – 50 millió forinttal támogatja a járványügyi kórházat a Generali

Generali – 50 millió forinttal támogatja a járványügyi kórházat a Generali

50 millió forintot ajánlott fel a Generali a Biztonságért Alapítvány, hogy a koronavírus okozta helyzet súlyosbodását követően segítse a Budai Egészségközpont szakkórházának, az Országos Gerincgyógyászati Központnak járványkórházzá alakítását. Koronavírus-szűréshez szükséges tesztek, laborberendezések és intenzív osztályokon használatos ultrahang berendezések beszerzésére nyílik így lehetőség.

Az intézmény fokozatosan szüntette be a magánrendelését, s mára csak az akut gerincsebészeti programja működik. Befejeződtek a belső technikai átalakítások és az ápolószemélyzet továbbképzése, így maximális felkészültséggel várják a betegeket. A folyamat felgyorsítására és a megfelelő eszközök beszerzéséhez nyújtott több millió forintos támogatást a Generali Biztosító alapítványa. Az összeget a járványügyi helyzetben szükséges SARS-COV2 (COVID-19) tesztek és szükséges labortechnikai berendezések, valamint egy, az intenzív ellátásban használandó ultrahang berendezés beszerzésére fordítják. Utóbbi a mellkasi, illetve tüdő funkciók vizsgálatához elengedhetetlen eszköz az aneszteziológiai és intenzív osztályos ellátásban. A labortechnikai berendezésekre pedig most elsősorban a COVID-19 szűréséhez van szükség, de később más kórokozók kimutatására is alkalmasak lesznek.

A Generali a Biztonságért Alapítvány korábban is segítette az egészségügyet, például mentőautókat adott át az Országos Mentőszolgálatnak, vagy ingyenes szűrési lehetőséget biztosított több száz település lakóinak.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!