fbpx

A Fruit of Care is szeretne lehetőségeihez mérten segíteni az Ukrajnát érő orosz invázió kárvallottjain. A főként gasztrotermékeket forgalmazó nonprofit szervezet ezért úgy döntött, hogy a húsvétra megrendelt gourmet csomagok árából a kijevi állatkert lakóit és az őket ellátó gondozókat és családjaikat támogatja.

A Fruit of Care beszállítói az ország számos pontján működő civilszervezetek és szociális szövetkezetek közül kerülnek ki, amelyek az ott dolgozó fogyatékkal élő, illetve halmozottan hátrányos helyzetű kollégák munkájának eredményeként csokoládékat, kekszeket, mézeskalácsot, lekvárokat, csatnikat és egyéb üveges termékeket gyártanak – legnagyobb részt kézimunkával. Ezek kerülnek aztán bele a szezonális ajándékdobozokba, amelyekből immár több százezret adtak el olyan cégeknek, amelyek üzleti ajándékaik kiválasztásánál nemcsak a minőséget részesítették előnyben, de a társadalmi felelősségvállalás is fontos szempont volt számukra. A nonprofit szervezet immár több mint egy évtizede dolgozik azon, hogy megmutassa a magyar társadalom számára, hogy megfelelő körülmények között és segítség mellett, a valamilyen okból hátrányos helyzetben lévő emberek is képesek kiváló minőségű és piacképes termékek előállítására. Egyúttal pedig az élelmiszerekkel való munka a munkatársak terápiájához is hozzátartozik, melynek fontos része az önbecsülés növelése is, miszerint segély helyett munkabért kapnak.

A több mint egy hónapja tartó orosz-ukrán háborúból nem tud mindenki elmenekülni, közéjük tartoznak az ukrán állatkertek lakói és az őket ellátó gondozók és családjaik is. Éppen ezért a Fruit of Care a magyar szociális szövetkezetek egy részével együtt úgy döntött, hogy lehetőségeikhez mérten megpróbálnak segíteni a bajba jutottakon, így minden, a Fruit of Care webshopjából megrendelt húsvéti ajándékdoboz árából a legnagyobb – több mint 200 faj 4000 egyedét elszállásoló – ukrán állatkertet, a kijevit támogatják.

A Fruit of Care tavaly decemberben indította el webshopját, hogy a Tatától Szegedig, mindenhol megtalálható szociális műhelyek termékei immár ne csak a nagy céges ajándékozókhoz, de az egyéni vásárlókhoz is eljussanak, bebizonyítva, hogy attól, hogy valaki születési körülményeiből fakadóan más, mint a többségi társadalom tagjai, a munkája eredménye pont ugyanazon a szinten van.

A Fruit of Care húsvéti gourmet csomagjai megtekinthetők a www.fruitofcare.hu honlapon, ahol az érdeklődőknek egyedi ajánlatkérésre és megrendelésre is lehetőségük van.