fbpx

FoxPost Zrt. – FOX Green program

FoxPost Zrt. – FOX Green program

A csomaglogisztikai szolgáltatások jelentős környezetterhelést generálnak, főként a városi légszennyezettség tekintetében. A csomagautomaták alkalmazása hatékony megoldást biztosít a növekvő e-kereskedelmi igényekre, ugyanakkor környezettudatos is, mivel egy automata 5 kézi „pick-up drop-off” pont kapacitásának felel meg. Kibocsátásainkat folyamatosan monitorozzuk és csökkentjük. 2021-ben átlagos kibocsátásunk 0,23 CO2e kg/csomag volt, ezt igyekszünk az idén tovább csökkenteni. A Greenhouse Gas Protocol Corporate Standard útmutatásait használjuk üvegházhatású gázkibocsátásunk nyilvántartására, ezáltal az adatok átláthatók és más szervezetek adataival összehasonlíthatók.

Fontosnak tartjuk a körkörösség elvét, a keletkező hulladék mennyiséget minimalizáljuk. A csomagok szállítására speciális ládákat használunk, melyek élettartamát javítással növeljük, leselejtezett ládáinkat a gyártónak visszajuttatjuk. Automatáinknál 2021 szeptemberétől megszűnt a papíralapú nyugta kiadás, így jelentősen csökkentettük a tevékenységünk által keletkezett hulladék mennyiségét. Hulladékainkat szelektíven gyűjtjük, és erre specializálódott feldolgozó vállalat szállítja el.

Kibocsátás-csökkentési céllal indult a bookline.hu és a FoxPost közös projektje, melynek célja a zéró közeli kibocsátás elérése volt, ezért 100%-ban az elektromos furgonunkkal szállítottuk a Bookline-tól rendelt csomagokat Budapesten belül. Célunk a projekt kiterjesztése mind időben, mind a vidéki desztinációk viszonylatában.

További információ a projekttel kapcsolatban:

Iratkozzon fel hírlevelünkre!