fbpx

FOXPOST – A FOXPOST tovább erősíti CSR tevékenységét

FOXPOST – A FOXPOST tovább erősíti CSR tevékenységét

A FOXPOST 2014-es megalapítása óta kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra. Fontosnak tartja a korszerű és környezettudatos logisztikát, és arra törekszik, hogy a társadalmi, gazdasági és környezeti felelősség beépüljön mindennapi működésébe. Tavaly a cég mintegy 16 000 csomagot szállított díjmentesen összesen 12 civil szervezetnek, és szponzorációs tevékenységének összértéke elérte a 3,5 millió forintot.

Magyar cégként és felelős vállalatként a FOXPOST időről időre kiáll jelentős társadalmi ügyek mellett. Elsősorban ott segít, ahol szakmailag a leginkább tud: korszerű és egyszerű logisztikai megoldást nyújt civil kezdeményezésekhez, például adománygyűjtések folyamatait leegyszerűsítve. Célja olyan valós társadalmi ügyek felkarolása, ahol logisztikai megoldás nélkül nem, vagy csak nagyon nehezen valósulhatna meg egy adott kezdeményezés. A csomagautomatákon keresztüli ingyenes csomagfeladás lehetősége például növeli az adományozási hajlandóságot, mellyel jelentősen növelhető egy-egy termék (használt játék, mesekönyv, feleslegesen felhalmozott írószer stb.) életciklusa is.

A vállalat egész éves CSR tevékenységet folytat, melyben kiemelt szerepet tölt be a fiatalok oktatásának támogatása; a tartósan beteg vagy fogyatékkal élő gyermekek társadalmi beágyazottságának elősegítése; az autizmusban érintett családok támogatása; a mélyszegénységben élő családok esélykiegyenlítésének ösztönzése; a női egészséget támogató szervezetek segítése; a női vállalkozók térnyerésének előmozdítása; a helyi közösségek tevékenységeinek támogatása; a körkörös gazdaságot támogató projektek felkarolása és a kulturális események támogatása.

A vállalat legrégebbi jótékonysági együttműködése a Bátor Tábor Alapítványhoz kötődik, akiknek 2023-ban már több mint 1000 csomagot szállított. Az Amigos a gyerekekért Alapítvány munkáját is régóta segíti a FOXPOST. Az elmúlt években összesen több, mint 30 000 ajándékot (LEGO szettet, Amigos-os munkafüzetet, kártyajátékot) szállított el az ország különböző pontjain található kórházakba, tartósan beteg, többségében onkológiai osztályon gyógyuló gyerekeknek. Évente kétszer, gyereknapkor és karácsony közeledtével indulnak útnak a cég furgonjai, hogy az alapítvánnyal együttműködésben boldogabbá tehessék kicsik és nagyo(bba)k kórházban töltött mindennapjait.

Az elmúlt két évben a FOXPOST volt a #nemluxustaska kampány logisztikai partnere. Az együttműködés keretében több, mint tízezer, alapvető tisztálkodási szereket tartalmazó adománytáskát juttatott el a szervezőkhöz, akik a Máltai Szeretetszolgálat segítségével osztották szét azokat a menstruációs szegénység problémájában érintett nők között. Az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány (Endometriózis Magyarország) a műtét előtt álló hölgyek számára küldi a kórházi tartózkodáshoz szükséges, valamint a felépülést támogató termékeket és információs anyagokat a FOXPOST-tal. Iskolakezdés idején több éve a Tündérpakk Alapítvány, karácsony környékén tavalyelőtt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, tavaly pedig a MÁTRIX Alapítvány Bohócdoktorainak munkáját segítette a cég csomagszállítással.

Az ukrán háború kitörésekor a vállalat gyorsan tudott reagálni, és hathatós támogatást nyújtani egy olyan informatikai megoldással, mely elsőként tette lehetővé a lakosság széleskörű bevonását az adakozás folyamatába. Az unikálisnak tekinthető megoldás azóta is segíti a FOXPOST országos lefedettségű kampányainak gördülékeny lebonyolítását.

A logtech vállalat szem előtt tartja az emberi értékeket, a társas kapcsolatok fontosságát, az együttműködés, együtt gondolkozás jelentőségét is. Ezért is állt a Társasjátékos Kupa szervezői mellé, hogy lehetőséget teremtsen nekik arra, hogy a kupa játékait a lehető legegyszerűbben célba juttassák. A cég tavalyi évének egyik legújabb együttműködése a Segítek egy családot Alapítvány munkájának támogatása volt, valamint olyan jótékonysági webshopokkal való együttműködés, mint az Adománytaxi Taxituri kezdeményezése, a Bagázs Egyesület Shango projektje, vagy a Vizityúk Vizitúra Egyesület webshopja.

A FOXPOST 2023-ban összesen mintegy 16 000 csomagot szállított díjmentesen összesen 12 civil szervezetnek. Ezeknek a tevékenységeknek az összértéke megközelítőleg 58 millió forint volt, azaz ennyibe került volna a lakosságnak, és a szervezeteknek összesen azoknak a csomagoknak a mozgatása, szállítása, amelyet valamely jó ügy érdekében segítőként, önkéntesként, felajánlóként a megfelelő helyekre szerettek volna eljuttatni. Ezen felül a vállalat 9 esetben állt szponzorként, anyagi támogatással a jó ügyek mellé. Szponzorációs tevékenységének összértéke 2023-ban 3,5 millió forint volt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!