fbpx

Impact Hub Budapest – Fiatalok társadalmi és környezeti innovációra épülő projektjeit várják a SIA ötletversenyre

Impact Hub Budapest – Fiatalok társadalmi és környezeti innovációra épülő projektjeit várják a SIA ötletversenyre

Az Impact Hub Budapest immár 6. alkalommal rendezi meg itthon a Social Impact Award ötletversenyt, amely egy social start-up program és inkubáció. Május 26-ig várják olyan 14-30 év közötti fiatalokból álló csapatok jelentkezését, akik a fenntarthatóságra vagy társadalmi problémák megoldására irányuló innovatív ötletekkel rendelkeznek.

Az Impact Hub Budapest azért csatlakozott a Social Impact Award (SIA) nemzetközi programhoz, mert szeretné mozgósítani a társadalmi és környezeti témák iránt érdeklődő fiatalokat, illetve támogatni a társadalmi projektek elindítását a vállalkozó kedvű közösségek körében. Az Impact Hub szorosan együttműködik a Fenntartható Vállalkozásokért Alapítvánnyal, mely szervezet a társadalmi vállalkozások és a közösségi irodák kultúrájának meghonosítását tűzte ki célul.

A Social Impact Award-ra május 26-ig nevezhetnek 14-30 év közötti fiatalokból álló csapatok társadalmi és környezeti innovációra épülő ötleteikkel. A programba bekerülő csapatok egy 10 hetes nyári inkubációs időszak során lehetőséget kapnak arra, hogy mentorok segítségével tökéletesítsék projektjeiket, social start-up ötleteiket, valamint, hogy széleskörű ismereteket szerezzenek a vállalkozói tevékenységgel kapcsolatban. A több hónapos felkészülést a zsűri döntése és a közönségszavazás követi. A nyilvános szavazáson legtöbb szavazatot gyűjtő csapat 1000 eurós támogatást kap. A szeptember 26-i pitch-napon és díjátadón a zsűri két, csapatonként 1500 eurós díjat oszt ki. November végén minden SIA-ország győztese Németországban találkozik más SIA-országokból érkező csapatokkal egy nemzetközi találkozó keretében.

A pályázati felkészülés kapcsán két online eseményre kerül sor. Május 14-én egy izgalmas, 2 órás interaktív webinárium keretében gyűjthetnek az érdeklődők hasznos információkat társadalmi hatású projektjük alakításához és finomításához, május 21-én pedig a SIA zsűrijét ismerhetik meg és kérdezhetnek tőlük.

További információ és jelentkezés: https://apply.socialimpactaward.net/hungary

Iratkozzon fel hírlevelünkre!