fbpx

Ez a szerelem már 15 éve tart

Ez a szerelem már 15 éve tart

Dr. Molnár Klára az indulás óta elhivatottan, teljes odaadással szervezi, irányítja az Effekteam működését. Szakmai pályafutása az elmúlt másfél évtizedben szorosan egybeforrt az egyesület tevékenységével. Nem csoda, ha benne is sok kedves emlék és megannyi személyes érzés fogalmazódik meg a szervezet megalapításának 15. évfordulója kapcsán. Gondolatait ezúton adjuk közre.

Az Effekteam előtt ügyvédként praktizáltam, de valami hiányzott. Olyan munkára vágytam, ahol azt érezhetem, hogy nap, mint nap jobb lesz valakinek az élete attól, hogy dolgozom. Amikor „átigazoltam” a civil szektorba, azaz rögtön ide, az egyesülethez, az itteni munkám néhány hónap alatt „szerelem” lett, ami azóta is tart. Az elmúlt 15 évben minden nap úgy keltem fel és mentem dolgozni, hogy van értelme annak, amit csinálok, és ez egy pótolhatatlan érzés, mindenkinek csak ezt tudom kívánni. Ehhez persze az is kell, hogy az ember tudjon azonosulni annak a szervezetnek a missziójával, ahol dolgozik, a munkaköre testhez álló legyen számára, illetve rendelkezzen kellő alázattal és türelemmel.

A missziónkban én leginkább azt szeretem, hogy országos hatáskörrel tudjuk fejleszteni a vállalatok felelősségvállalási gyakorlatát, és így közvetetten a támogatottak helyzetét is. Megmondom őszintén, hogy amikor még ügyvédkedtem, nem gondoltam volna, hogy egyszer majd képes leszek egy szervezetet menedzselni az indulástól a működésig, pontosabban fogalmazva a független működésig. Ugyanis lényegében piaci körülmények között dolgozunk, hiszen egyesületünk nem támogatásokból és pályázati forrásokból tartja fenn magát, hanem úgynevezett független bevételekből, mint például a szakmai rendezvények bevételei, a tagdíjak és a szolgáltatások díjai.

Az ügyvédi pályám és a jelenlegi munkaköröm közös metszetét leginkább a problémák megoldására való nyitottság és képesség jelenti, azzal a különbséggel, hogy a civil szektorban nap, mint nap építhetek, ráadásul valami olyat, aminek megvan a közjó jellege. Én személy szerint rájöttem, hogy nagyon szeretek építeni, és ennél a szervezetnél nagyon sokat tanultam az építkezésről. Hálás vagyok a Jóistennek, hogy már 15 éve itt lehetek! Nélküle ez sem bennem, sem más számára látható módon nem születhetett volna meg, ezt biztosan tudom.

És a harmadik elem, amit említettem, az alázat és a türelem. Bár az Effekteamnél a kezdetektől igazgató volt a pozícióm neve, mégis végigjártam a munkakörök és a munkafolyamatok többségét, amit nagyon élveztem. Időnként én végeztem a teljes szervezet adminisztrációját, rendezvényeket szerveztem, munkacsoportokat facilitáltam, kutatásokat menedzseltem, tanulmányokat írtam vagy díjat, védjegyet és szolgáltatásokat fejlesztettem. És amikor elkészültünk egy-egy fejlesztéssel, akkor azt be kellett vezetni a piacra, és ha a szolgáltatást igénybe vették, akkor végig kellett vinni egy-egy ügyfélnél a szakértői munkát is. Mindez, amit most felsoroltam, hosszú éveket takar. Türelem kellett hozzá, amíg beérett a munka gyümölcse, hiszen addig nem minden nap a szüretről szólt.

És végezetül, a sikerhez kellett egy jó csapat is, akiknek mindazt, amit már egyszer kijártam, megtapasztaltam, végigcsináltam át tudtam adni. És át is kellett adnom ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni. Valahogy így jártuk végig az elmúlt 15 évet, mindig törekedve arra, hogy a piaci igényeket és változásokat szem előtt tartsuk és azokra rugalmasan, innovatívan válaszoljunk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!