fbpx

„Ez a díj a mi közös vállalati sikerünk”

„Ez a díj a mi közös vállalati sikerünk”

Az Effekt 2030 Díj Zöld egyensúly kategóriájában az elmúlt évben az E.ON edukációs programja, az EnergiaKaland bizonyult a legjobbnak. Zavaros Dóra vállalati társadalmi felelősségvállalás szakreferenst többek között arról kérdeztük, mit jelentett számukra az elismerés.

Milyen szerepet játszik a környezetvédelem az E.ON stratégiájában?

A fenntarthatóság az E.ON stratégiai céljai közé tartozik. Minden tevékenységünk esetében törekszünk rá, hogy felelős vállalatként gondolkodva, jövőbemutató megoldásokat valósítsunk meg, és ezekkel a lehetőségeinkhez mérten javítsuk ügyfeleink életminőségét, figyeljünk a környezetünkre és óvjuk azt. Figyelembe vesszük a jelen generációjának az igényeit, és ezzel összhangban felkészülünk a jövő generációinak szükségleteire is. Energiahálózatunk az önálló, decentralizált és intelligens energiaellátás alapját adja. Ezáltal segítünk ügyfeleinknek, hogy zöld energiát vásárolhassanak, vagy akár saját maguk számára termeljenek energiát. Olyan termékeket és megoldásokat fejlesztünk, amelyek nemcsak most, de a jövőben is megfelelnek a kihívásoknak. Arra törekszünk, hogy korszerű, fenntartható termékeinkkel, széles termékpalettánkkal – a zöld energia népszerűsítésétől kezdve, az elektromos autózás elterjesztésén és a digitalizáción át az okos otthonok megvalósításáig – kényelmes, környezetbarát életmódot és magasabb energiahatékonyságú, valódi ügyfélélményt nyújtó szolgáltatásokat kínáljunk. Társadalmi szerepvállalási programjainkat is ezen elvek mentén valósítjuk meg. Számos, a témába vágó projektet támogatunk, szponzorálunk, illetve két edukációs kampányunk is van, amely a fenntartható gondolkodás és életvitel kialakítását segíti elő.

Milyen megfontolások alapján döntöttetek úgy tavaly, hogy pályáztok az Effekt 2030 Díj Zöld egyensúly kategóriájában?

Az EnergiaKaland edukációs programunkkal pályáztunk. Ezt még 2008-ban hoztuk létre, az eltelt 12 év munkáját és eredményét szerettük volna bemutatni, illetve az általunk képviselt értékrendre szerettük volna felhívni a figyelmet. Hiszünk abban, hogy a mai világban egyre fontosabbá válik egy olyan energetikai alaptudás megszerzése, amely segít felelősen dönteni a mindennapok során a saját energiafelhasználásunkról. Az EnergiaKaland programunkon keresztül szaktudásunkkal szeretnénk támogatni a felnövekvő generációkat – együttműködve az iskolákkal, óvodákkal – abban, hogy ezt a tudást modern és kreatív eszközök segítségével minél könnyebben elsajátíthassák. Az energiatudatosságra való neveléssel szeretnénk hozzájárulni az éghajlatváltozás hatásainak csökkentéséhez, a természeti erőforrások fenntartható használatához, valamint a szárazföldi és vízi ökoszisztémák védelméhez, melyek az ENSZ fenntarthatósági céljai között is szerepelnek.

Mit jelentett számotokra az elismerés?

Hatalmas örömmel töltött el minket, mert ez a díj a mi közös vállalati sikerünk. Az elismeréssel ugyanis a zsűri azoknak a programban résztvevő önkéntes, óratartó kollégáimnak a munkáját és sikerét is elismerte, akik az elmúlt 12 évben 260 oktatási intézményben tartottak EnergiaKaland órát, több ezer gyereknek mutatták be játékos, interaktív formában az energetika érdekes világát, és hívták fel a figyelmet az energia- és környezettudatosság mindennapi fontosságára. Ez nagyon értékes visszajelzése számunkra annak a befektetett munkának és az elért eredménynek, amit ez a program és a benne dolgozó önkénteseink fel tudnak mutatni. Nagyon büszkék is vagyunk rá!

Milyen tanácsot adnátok azoknak, akik ugyanebben a kategóriában pályáznának az idén?

Nagyon sok jó kezdeményezést látok ezen a területen, és biztos vagyok abban, hogy minden olyan pályázó, aki eljut a nevezésig, vélhetően már létrehozott egy értékes programot, amely társadalmi szinten hozzájárul ahhoz, hogy egy jobb, tudatosabb és fenntarthatóbb jövőre legyen közösen esélyünk. Így arra biztatok mindenkit, hogy pályázzon és ezáltal mutassa be a széles közönség előtt a programját. Minél több inspiráló megoldást ismerünk meg, annál többet tudunk tanulni egymástól, és remélhetőleg a jó példa követendő mintát teremt.

A pályázatokat július 30-án éjfélig lehet benyújtani. A pályázati kiírás és minden egyéb pályázati információ a https://effekteam.hu/effekt2030/ linken érhető el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!