fbpx

Élelmiszerbank – Az éhezés nem megy nyári szünetre!

Élelmiszerbank – Az éhezés nem megy nyári szünetre!

A nélkülözés nem válogat! Az élelmiszerárak példa nélküli emelkedése olyan embereket, családokat is kiszolgáltatott helyzetbe hoz, akik nemrég még stabilnak hitték az anyagi hátterüket. Egyre többen fordulnak segélycsomagért olyanok is, akik korábban soha nem szorultak mások támogatására. Rajtuk szeretne segíteni a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. A szervezet újabb élelmiszermentő pontok elindítását tervezi a nyár folyamán, és folyamatosan várja az adományokat.

Az elmúlt hónapok extrém áremelkedései az étkezési kiadásokon érzékelhetők leginkább. A leggyorsabban dráguló termékek tízes listáján kilenc helyet olyan alapvető élelmiszerek foglalnak el, mint a zsemle, a margarin vagy a kenyér. Sokan vannak, akiknek már nincs miből spórolniuk, hiszen már kenyérből sem tudnak annyit vásárolni, amivel jóllakhatnának. Az Élelmiszerbank ezeknek az embereknek nyújt segítő kezet: idős embereknek, nagycsaládosoknak, fogyatékkal élőknek és a legkisebb településeken lakók tízezreinek. Az ő nevükben kérik minden jó szándékú ember és szervezet adományát, hogy a támogatás továbbra is gyorsabban növekedjen, mint az infláció.

Az Élelmiszerbank minden morzsát felkutat: szeretnének a tavalyi 8 millió kilónál is több élelmiszerrel segíteni a nélkülözőknek. Év eleje óta több mint 100 áruház csatlakozott a szervezet ételmentő hálózatába, már az ország 500 pontján gyűjtik össze minden nap a feleslegeket, így ötödével tudták emelni a kiosztható mennyiséget. Azonban sajnos még ez sem elég! További 50 élelmiszermentő pontot kellene elindítaniuk a nyár közepéig, ha lépést akarnak tartani az infláció miatt bővülő rászorulói igényekkel. Abonyban, Békésben, Dunaföldváron, Hajdúböszörményben, Kiskunfélegyházán, Mezőtúron, Nagykanizsán, Szentesen, Tolnán és további háromtucat településen nélkülözők ezrei számítanak segítségre.

Adományok küldésére ezen a linken van lehetőség: https://www.elelmiszerbank.hu/hu/hogyan_segithet/adomanyozas_bankkartyaval_simple/csomagok/segitse_munkankat.html?utm_source=edm&utm_medium=crm&utm_campaign=keres_22_06&utm_id=keres_22_06_2/2

Iratkozzon fel hírlevelünkre!