fbpx

Egy évtized jó ügyek szolgálatában – Interjú Veres-Papp Hajnalkával, az Effekteam operatív vezetőjével

Egy évtized jó ügyek szolgálatában – Interjú Veres-Papp Hajnalkával, az Effekteam operatív vezetőjével

Veres-Papp Hajnalka tíz éve erősíti az Effekteam csapatát. Halk szavú ember, aki inkább tenni szereti a dolgokat, semmint mondani. Nagy teherbírású, megbízható, precíz kolléga, aki biztonságot adó háttéremberként segíti a szervezet munkáját. Vele beszélgettünk az elmúlt egy évtizedben az Effekteamnél szerzett tapasztalatairól.

Hogyan alakult a pályád, mielőtt az Effekteamhez kerültél?

Pályakezdőként, 2009 szeptemberében kerültem az Effekteamhez, amelyet akkor még Magyar Adományozói Fórumnak hívtak. Az egyetem elvégzése után nem igazán tudtam, hogy mit is szeretnék csinálni. Egy valamiben azonban biztos voltam: olyan dologgal szeretnék foglalkozni, ami valamilyen szinten egyedi, és hasznos a társadalom számára. Ezeket figyelembe véve az évek bebizonyították, hogy jobb helyen nem is lehetnék.

Milyen feladatokat láttál el az Effekteamnél az elmúlt egy évtizedben?

Kezdetben önkéntesként segítettem a szervezet munkáját, majd éveken keresztül igazgatói asszisztensi pozícióban dolgoztam. Ahogyan fejlődött a szervezet, úgy tisztultak a feladataim is. Kezdetben a kommunikáció, a pénzügyek, a munkaügyi, az irodai és a projektasszisztensi feladatok tartoztak hozzám. Azután, 2015-ben, megszületett a kislányom, és én 2017-ben, kétéves szülési szabadság után tértem vissza az egyesülethez. Ezt követően főleg a vállalati pályázati programokhoz tartozó feladatokat vettem át, illetve nálam maradt a teljes irodai, szervezeti dolgok vitele. 2017 óta veszek részt például a Tesco „Ön választ, mi segítünk” és az Invitech InnoMax Díj pályázatainak menedzselésében.

Szeretem, hogy változatos a munkám, és az is tetszik, hogy az évek alatt sok területen kipróbálhattam magam. Azt külön köszönöm a szervezet vezetőjének, Molnár Klárinak, hogy a feladataimat 6 órában láthatom el, így a munka mellett marad elegendő időm a családomra is.

Hogyan élted meg az elmúlt tíz év stratégiai átalakulásait, azok milyen feladatokat róttak rád?

Az első stratégiaváltás környékén csatlakoztam a szervezethez, így az akkori új stratégia az én szempontomból az elsőnek mondható. A mostani stratégia- és arculatváltás nagyon izgalmas folyamat volt, és szívből örülök, hogy ilyen jól sikerült. Hiába volt már poros a Magyar Adományozói Fórum név, én sokáig nem tudtam elképzelni, hogy milyen lesz megszokni és használni egy teljesen új elnevezést. Az Effekteam azonban annyira jó választásnak bizonyult, hogy az első pillanattól kezdve természetes volt, hogy így hívnak bennünket. Ezzel nemcsak én voltam így, hanem az egész csapat.

Hogy érzed itt magad, mik a terveid?

A stratégiaváltásokkal kisebb-nagyobb mértékben mindig változik a munkám, amit egyáltalán nem bánok. Remélem, hogy a jövőben is újabb és újabb területeken próbálhatom ki magam.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!