fbpx

Egészségváros és környezetbarát mosókapszula is szerepel a következő workshop témái között

Egészségváros és környezetbarát mosókapszula is szerepel a következő workshop témái között

Nagy érdeklődés mellett, jó hangulatban zajlott az Effekteam legutóbbi workshopja, ahol az Effekt 2030 díj elmúlt évi döntős vállalati projektjei mutatkoztak be. A résztvevők rendkívül aktívak voltak, folyamatosan záporoztak a kérdések a meghívott cégek képviselői felé. A program június 28-án folytatódik az Erste Bank, az IKEA, a Richter, a Procter & Gamble és a Holcim díjnyertes ESG megoldásaival.

A június 28-i workshop keretében Bakó Csaba, a Simpact Nonprofit Kft. ügyvezetője, nonprofit tanácsadója arról a szakmai önkéntes programról ad áttekintést, melyet az Erste Bank Hungary Zrt.-vel közösen indítottak annak érdekében, hogy a hazai civil szervezeteket és társadalmi vállalkozásokat olyan hasznos tudáshoz juttassák, amely hozzájárul eredményesebb működésükhöz és társadalmi hatásuk növekedéséhez. A Szakmai önkéntesség: új utakon elnevezésű program potenciálisan sokezer önkéntes mozgósítására alkalmas, mert egy-egy konkrét szakmai témára fókuszál, felkészíti az önkénteseket/civileket, és más cégek előtt is nyitott. A 2022-23-as pilot témája a likviditástervezés volt, melynek segítségével hamarabb felismerhető és kezelhető a közelgő pénzügyi probléma. A programra kiemelkedően sokan jelentkeztek, és a likviditástervezés a résztvevő szervezetek 90%-ánál ténylegesen bevezetésre is került.

Bálint Attila, az IKEA Lakberendezési Kft. fenntarthatósági vezetője a Bútorok második élete projektbe nyújt majd bepillantást. A program keretében a vállalat visszavásárolja tulajdonosaiktól a feleslegessé vált használt IKEA bútorokat, hogy azok második esélyt kaphassanak egy következő otthonban. Az új tulajdonost kereső termékek a Bútormentő pontra kerülnek, ahonnan bárki megvásárolhatja őket. Az IKEA Family tagoknak garantált gyermekbútor-visszavásárlási megoldást biztosít a cég, ezzel elősegítve azon bútorok körforgásban tartását, melyeket jellemzően csak rövid ideig, egy-egy életszakaszban használnak a családok. A szolgáltatás támogatja az IKEA 2030-ra kitűzött célját, hogy teljesen körforgásossá váljon, továbbá megoldási opciót kínál a vásárlók számára abban, hogy környezeti szempontból fenntarthatóbb, tudatosabb döntést hozhassanak vásárlásaik, bútorcseréik során.

Gál-Olasz Sarolta, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok osztályának csoportvezetője a Richter Egészségváros Programot mutatja be, melynek résztvevői egyszerre tehetnek saját egészségükért és városuk egészségügyének fejlesztéséért. A Richter helyszínenként 3.500.000 Ft alapadományt ajánl fel a helyi kórház, szakrendelő számára, amelyet minden résztvevő az elvégzett szűrővizsgálatok, meghallgatott előadások, tanácsadások, tornák után kapott 500 forintot érő pontokkal növelhet. Minél aktívabban cselekszik valaki a saját egészsége érdekében, annál nagyobb mértékben járul hozzá a helyi kórház vagy szakrendelő fejlesztéséhez a Richter adománya által. A program során változatos, ingyenesen igénybe vehető egészségügyi szűrések állnak rendelkezésre, továbbá sokrétű egészségmegőrző előadásokon is részt vehetnek az érdeklődők.

Krubl Yvette, a Procter & Gamble RSC Kft. szenior vállalati kommunikációs menedzsere az Ariel EcoClic kapszulás mosószer környezetbarát papír csomagolása programmal ismerteti meg a workshop résztvevőit. Az Ariel kapszulák új, ergonomikus kartoncsomagolása teljesen újrahasznosítható, így a kapszulák elhasználódása után egyszerűen bedobható a papírtartályba. Magát az Ariel kapszulát nulla termelési hulladékkal állítják elő, ami összhangban van a vállalat azon elkötelezettségével, hogy Európában 2025-ig 30%-kal csökkentse az elsődleges műanyagok mennyiségét a termékeiben. Az új csomagolás lehetővé teszi, hogy több csomag férjen el egy raklapon, így kevesebb teherautó szükséges a szállításhoz. A kapszulák hideg vízben is tökéletesen eltávolítják a foltokat, ami szintén jó a bolygónak, hiszen a mosószer szénlábnyomának több mint 60%-a a használati fázisból származik, főként a víz melegítésének köszönhetően.

Turbéki Judit, a Holcim Magyarország Kft. kommunikációs vezetője a Holcim Közösségi Érték Programot foglalja össze, melynek célja a Holcim Királyegyházi Cementgyár és Bükkösdi Kőbánya környéki 31 település helyi civil szervezetei által kezdeményezett, a lakossági együttműködést és összetartozást előmozdító projektek megvalósításának támogatása. A vállalat 2018-ban indította útjára a pályázatot és 2023 tavaszán már a 10. pályázati ciklust hirdette meg. A pályázat fókuszterületei a következők: közösségi programokon keresztül megvalósuló oktatási, képességfejlesztési projektek; egészséges életmód kialakítását célzó közösségi tevékenységek; környezetvédelmi programok; a helyi közösségeket támogató infrastruktúra fejlesztésével kapcsolatos kezdeményezések; valamint egyéb, a helyi közösségi élet előmozdítására, fejlesztésére irányuló projektek.

A június 28-i workshop keretében ismét lehetőség lesz a szakmai kapcsolatok építésére és az interaktív eszmecserére, az érdeklődők feltehetik kérdéseiket a meghívott előadóknak, és tapasztalatokat gyűjthetnek mind a hatékony vállalati ESG megoldások, mind az Effekt 2030 díj pályázata kapcsán.

Részletes program és jelentkezési lehetőség itt érhető el: https://effekteam.hu/esg-workshopok/

Iratkozzon fel hírlevelünkre!