fbpx

Effekteam néven folytatja a munkát a Magyar Adományozói Fórum

Effekteam néven folytatja a munkát a Magyar Adományozói Fórum

Egyesületünk közgyűlésének döntése értelmében a jövőben Effekteam néven folytatjuk a munkát a vállalati társadalmi felelősségvállalás hazai kultúrájának gazdagítása és a valódi környezeti és társadalmi változásokat szem előtt tartó, hosszú távú együttműködések kialakítása érdekében.

Az egyesületünk szakmai munkája során az elmúlt években egyre élénkebben jelent meg az igény, hogy a vállalatok társadalmi befektetései kimutathatóan járuljanak hozzá a fenntart­hatósághoz – ez a szempont például a MAF műhelybeszélgetésein, konferenciáin, kutatásaiban és szakmai tanácsadói tevékenysége során is mind jelentősebb súllyal volt jelen. A szolgáltatási portfoliónk folyamatos bővülésével és a szervezet szakmai pozíciójának kikristályosodásával járó folyamatot tetőzi be most a közhasznú egyesületünk névváltozása, megújuló arculata, honlapja és szakmai hírlevele.

Bízunk benne, hogy új nevünk, és ezzel együtt új arculatunk hűebben tükrözi majd nemcsak szervezeti filozófiánkat, de valós, a hatékony környezeti és társadalmi befektetésekre egyre inkább fókuszáló portfoliónkat is. Változatlan marad viszont az elkötelezettségünk, hogy egyfajta összekötő kapocsként vagy hídként inspiráljuk a felelősen gondolkodó üzleti és non-profit szereplők közösségi befektetéseit” – értékelte a változást Nyilas Orsolya, az Effekteam elnöke, a Coca-Cola HBC Magyarország külső kommunikációs vezetője.

A névváltozás ellenére az Effekteam hű marad ahhoz a 13 éves hagyományhoz, hogy nemcsak konferenciáin, szakmai fórumain, eseményein biztosít felületet a vállalati társadalmi felelősségvállalás területén a tudásmegosztásnak, hanem tanácsadóként közreműködik a vállalati stratégiák kialakításában, konkrét programok megvalósításában, illetve a felelős vállalatok tevékenységének értékelésében.

A szervezetünk 2006-os megalakulása óta a vállalati társadalmi befektetések iránt elkötelezett szakemberek egyik legelismertebb platformjává vált, amely szakmai ernyőszervezetként dolgozik azon, hogy az üzleti élet és a non-profit szektor szereplői, döntéshozók és véleményvezérek a gazdasági értékteremtés és a fenntarthatóság szempontjait szem előtt tartva teremtsék meg az előremutató társadalmi és környezeti változások feltételeit.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!