fbpx

Effekteam: 18 év – 18 érv -proba

Effekteam: 18 év – 18 érv -proba

Az Effekteam megalapításának 18. évfordulója alkalmából készült ez az ünnepi összeállítás, melyben a szervezet tisztségviselői, vállalati és nonprofit szakemberek, tagok és szakmai partnerek mondják el, hogy mit is jelent számukra az egyesület, milyen élményeik és emlékeik fűződnek hozzá az elmúlt közel két évtizedből.

 

„Egy maroknyi alapítvány azért hozta létre a Magyar Adományozói Fórumot (az Effekteam elődjét), hogy – felzárkózva a többi közép-európai országhoz – fejlessze a hazai filantróp kultúrát, azaz elősegítse, hogy minél többen, minél többet adjanak a közérdekű célokra, a közjóért. Adományozó alapítványból sajnos azóta sincs sok, de jó látni, ahogy egyre több cég vállalja fel társadalmi felelősségét – az Effekteam hathatós segítségével”
Móra Veronika
az Ökotárs Alapítvány igazgatója, az Effekteam Egyesület alelnöke
„Az Effekteam Egyesület rengeteg vállalatnak segített abban, hogy a PR indíttatású, felszínes (és gyakran disszonáns) „jótékonykodástól” eljussanak a valós társadalmi és üzleti értékeket teremtő fenntarthatósági programokig. Ez nem csak azért nagy vívmány, mert a vállalatok rengeteg erőforrást mozgatnak meg, és nem mindegy, hogy ezek hogyan hatnak a társadalomra (pl. környezeti, fogyasztóvédelmi, üzleti etikai, humánpolitikai téren). Azzal, hogy sikerül mérhetővé tenni a fenntarthatóság pozitív üzleti hatását, a vállalatok tulajdonosai, vezetői, munkavállalói harmóniában, közös célok mentén tudnak együttműködni a helyi és tágabb közösségekkel, hiszen megszűnik az érdekellentét a profitkényszer és a fogyasztói, társadalmi jólét között. Köszönjük, Effekteam!”
Hajna Csongor
a Magyar Nemzeti Bank társadalmi és közösségi kapcsolatok tanácsadója
„Amikor Klári 2012-ben felkért az elnöki pozíció betöltésére és jelölésemet a közgyűlés el is fogadta, akkor nagy örömmel vállaltam a kinevezéssel járó feladatokat. Számomra az Effekteam egy olyan szakmai közösséget jelent, ahol a vállalati és a non-profit partnerek magas szintű tudáshoz juthatnak a fenntartható, felelős működés témájában. Az egyesület gyorsan reagál a változó környezetre, figyeli a hazai és nemzetközi trendeket, így friss tudást biztosítva a szervezetek fenntarthatósági szakemberei számára. Gratulálok az elmúlt 18 év sikereihez, szakmai elhivatottságához és örömmel folytatom a megkezdett közös munkát!”
Nyilas Orsolya
a Magyar Nemzeti Bank társadalmi és közösségi kapcsolatok tanácsadója
Iratkozzon fel hírlevelünkre!