fbpx

Az E.ON a koronavírus járványra tekintettel elhalasztja a 2020-as Energy Globe Magyarország versenyt, amelybe eredetileg április 6-ig lehetett volna nevezni. A pályázási időszak várhatóan ősszel újraindul, ennek pontos időpontjáról később ad tájékoztatást a vállalat. Az eddig beérkezett pályázatok az új kiírás során is érvényesnek számítanak.

Az Energy Globe Awardot több mint 20 évvel ezelőtt hívták életre a világban azért, hogy innovatív fenntarthatósági és energiahatékonysági megoldásaikat ismerjenek el vele. Az energiavilág „Oscar-díjának” is nevezett kitüntetést ma már 187 országban, közöttük hazánkban, osztják ki.

A lehetséges pályázók köre rendkívül széles. A megmérettetésben részt vehetnek olyan magánszemélyek, akik a háztartásukban, tágabb közösségükben környezet- vagy energiatudatos változást hozó kezdeményezést indítottak el. Olyan közösségek, csapatok, amelyek az okos és fenntartható energiafelhasználást, energiatudatosságot, otthoni életet, közlekedést, városi életet elősegítő ötlettel, üzleti modellel rendelkeznek, és a piacra lépéshez szeretnének szakmai és anyagi támogatást kapni. Olyan vállalatok és önkormányzatok, amelyek projektjei az innovatív energiafelhasználást, a fenntarthatóságot, környezetvédelmet és a megújuló energia használatát szolgálják. Olyan szervezetek, amelyek a fenntarthatósági, energiahatékonysági szemléletformálást szolgálják. És végül, de nem utolsósorban olyan pályázók, amelyek környezetkímélő épületekkel óvják a természetet.

A koronavírus-krízis tehát ebben az esetben is közbeszólt, a szervezők azonban nem adták fel: nem eltörölték, hanem csak elhalasztották az idei versenyt, előreláthatólag idén őszig, amikorra talán lecseng a mostani járvány. A már beadott pályázatok nem vesznek el, az újraindulás után – amelynek időpontjáról az E.ON értesíteni fogja a pályázókat − is érvényesnek számítanak.