fbpx

E.ON – Szakértelmükkel segítették az E.ON önkéntesei a civil szervezeteket

E.ON – Szakértelmükkel segítették az E.ON önkéntesei a civil szervezeteket

Hatodik alkalommal rendezték meg az E.ON Pro Bono Maratont. Az önkéntesek idén – egyebek mellett – korai fejlesztéssel és hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó civil szervezetek munkáját segítették. A vállalat 2016-ban egészítette ki hagyományos önkéntes tevékenységeit azzal, hogy szakértőik tudását is felajánlották a hazai nonprofit szervezetek számára.

Korai fejlesztéssel foglalkozó alapítvány, hátrányos helyzetű gyerekeket segítő, illetve kulturális eseményeket szervező civil szervezet, valamint egy színház vett részt az idén az E.ON Hungária Csoport önkéntes támogató programjában. Az Önkéntes Központ Alapítvány segítségével 2016 óta megvalósuló E.ON Pro Bono Maraton lényege, hogy az energiacég munkatársai nonprofit szervezeteknek nyújtanak szakmai támogatást különböző területeken, így segítve a pályázókat abban, hogy hosszú távon sikeresebben, hatékonyabban működhessenek. Az idei kiválasztottakkal együtt a vállalat csaknem 30 civil szervezetnek segített az elmúlt években.

A Pro Bono program két részből áll. A beérkezett pályázatok előszűrését követően a civil szervezetek és az E.ON szakértői átnézik a civil szervezetek elképzeléseit, várakozásait és közösen kitűzik a célokat. A következő, úgynevezett Pro Bono Maraton alkalommal pedig egy egész napon át közösen dolgoznak azon, hogy a civil szervezetek hogyan érhetik el ezeket a célokat, hogyan lehetnek sikeresebbek és működhetnek hatékonyabban. A program esetenként hat hónapos utánkövetésre, illetve vezetői coachingra is lehetőséget biztosít.

Az idei programban a következő négy szervezet közérdekű projektjén dolgoztak együtt a civilek az E.ON szakértő csapataival:

BHRG Alapítvány

A szervezet az eltérő fejlődésű gyermekek képességfejlesztését támogatja. Abban kértek kommunikációs segítséget, hogyan tudnák jobban megismertetni az érintett szülőkkel, pedagógusokkal, gyermekorvosokkal az eltérő fejlődés jelenségét, annak korai felismerését, és szakmailag hatékonyabban támogatni a fejlesztéssel foglalkozó szakembereket.

Kontakt Alapítvány

Az 1999-ben alakult alapítvány hátrányos helyzetű, sajátos nevelési igényű (SNI) gyerekek számára szervez táborokat, nyaralásokat az alsótoldi Toldi Házban. Az elmúlt 6 évben 200 olyan hátrányos helyzetű SNI-s fiatal és családjaik nyaralhattak a pihenőházban, akiknek nincs pénzük kifizetni egy nyaralás költségeit. Az alapítvány a pihenőház önfenntartóvá alakításához kért üzleti segítséget.

Weöres Sándor Színház

A jelenlegi ügyvezető igazgató fél éve vette át a színház vezetését és a problémák felmérése, az érintettek meghallgatása után egy átlátható, dinamikusan működő rendszer kiépítésére törekszik. A színház egy olyan szervezet, ahol annál nagyobb csodák tudnak megszületni, minél szervezettebben működik. Az intézmény vezetői komplex szervezetfejlesztési kérdésben fordultak az E.ON szakértőihez.

Bartók Boulevard Egyesület

Az egyesület célja, hogy a budapesti, XI. kerületi Bartók Béla utat közösségi, kulturális főutcává fejlessze és Bartók Béla Boulevard márkanév alatt integrálja tagjai tevékenységét, törekvéseit, akik prosperáló, élhető, jövőorientált, vonzó hellyé szeretnék tenni ezt a környéket. A szervezet 2014-es megalakulása óta rendezi meg az Eleven Tavasz és Eleven Ősz fesztiválokat. Az egyesület marketing, humán erőforrás és üzletfejlesztési javaslatokat kért az E.ON szakértőitől.

Az energiacégnél komoly hagyományai vannak az önkéntes munkának. Minden évben „Az Év Önkéntese” díjjal ismerik el a legkiemelkedőbb munkatársi önkéntes teljesítményt. 2019-ben, az utolsó járványmentes évben több mint 500 munkatárs, összesen 3000 munkaóra önkéntes munkát végzett. Az E.ON támogató hozzáállását igazolja, hogy a kollégák évente fejenként 16 óra elszámolható munkaidő-kedvezményt is kapnak önkénteskedésre.

Az idei Pro Bono Maratonról készült videó itt tekinthető meg:


E.ON Pro Bono – Szakértelmükkel segítették az E.ON önkéntesei a civil szervezeteket
Iratkozzon fel hírlevelünkre!