fbpx

E.ON – Segíts másoknak is, hogy megértsék a klímaváltozás lényegét

E.ON – Segíts másoknak is, hogy megértsék a klímaváltozás lényegét

Nem kérdés, a klímaváltozás már a nyakunkban van, nap mint nap érzékelhetjük áldatlan hatásait: a korábban soha nem látott erejű viharokat, a lezúduló esőket követő egyre gyakoribb áradásokat, az évszakok közötti határok elmosódását. Nagyon fontos, hogy az emberek megértsék, miről is szól a klímaváltozás, mert akkor talán hatékonyabban és elszántabban tudnak tenni ellene. A TEDx az E.ON közreműködésével ezért pályázatot hirdetett.

A páylázat keretében arra kéri a pályázókat, hogy egy legalább 30, legfeljebb 180 másodperces videóban magyarázzák el közérthetően, a klímaváltozás, a fenntarthatóság bármely fogalmát, vagy a közöttük lévő kapcsolatokat, összefüggéseket. Az elkészült videót november 30-ig kell feltölteni a YouTube-ra, #XPLNpoweredbyEON hashtaggel. A feltöltött videó linkjét és a szerző nevét pedig továbbítani kell az info@tedxdanubiacountdown.hu e-mail címre. A zsűri a beküldött videók közül kiválasztja a megítélése szerint legjobb, legeredetibb pályamunkákat, és a győztest 500 000, a második helyezettet 300 000, a harmadikat pedig 100 000 forinttal fogja jutalmazni. A grémium olyan videókat fog kiválasztani, amelyek a bonyolultat átláthatóvá és könnyen érthetővé teszik, s amelyek felhívják a figyelmet a klímaváltozásra. A legjobb videók akár a TedxDanubia Countdown színpadán is bemutatkozhatnak 2021 tavaszán. Eredményhirdetés december 15. után.

A zsűri tagjai:

  • Anzselika Habpatron, YouTuber
  • Pamkutya, YouTuber
  • Szabó Simon színész, filmrendező
  • Károlyi Zsuzsanna, E.ON Hungária Zrt., Marketing és Kommunikációs vezető
  • A WWF képviselője

A pályázatról további részletek itt érhetők el: https://tedxdanubiacountdown.hu/esemeny/12/XPLN_EON/?fbclid=IwAR1ToZwdRl0gGdAOAu8kv5owRuLhcB6gJAG0nTIHRvgjmuLsFV-gz83IrIA

Iratkozzon fel hírlevelünkre!