fbpx

E.ON – Nyárbúcsúztató programon töltötte meg az 1000. iskolatáskát az Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON

E.ON – Nyárbúcsúztató programon töltötte meg az 1000. iskolatáskát az Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON

Nyár végén játékos foglalkozásra invitált Országos Segélyközpontjába rászoruló gyerekeket az Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON. Az Iskolakezdés együtt! segélyakció záró rendezvényén ők kapták meg a kezdeményezés kapcsán kiosztott utolsó tanszercsomagokat. 500 óvodakezdő csomaggal is támogatta az E.ON a kisebbek élményteli évkezdését, az óvodai élethez történő becsatlakozásukat.

Az E.ON figyelemfelhívó kampánnyal és munkatársi gyűjtéssel segítette az iskolakezdési akció sikerét, továbbá 5 millió forintot adományozott a segélyakció célkitűzéseire. „Amikor egy kisgyerek elindul az iskolába, a szíve csordultig van izgalommal. A táskájában lévő tanszerek nem csak kellékek, hanem magukban hordozzák a készülődést, a válogatás izgalmát, az új eszközök illatát. A teli iskolatáska egy esély az elérhető álmok felé. Mi szeretnénk megadni azoknak a segítséget, akik nehézséggel indulnak az iskola felé. Adunk és kapunk is, hiszen egy boldog gyermekmosoly igazi érték” – mondta el Károlyi Zsuzsanna az E.ON marketing és kommunikációs vezetője az Ökumenikus Segélyszervezet csepeli Szociális és Fejlesztő Központjában rendezett eseményen.

A vidám gyermekprogramba és az adományok átadásba bekapcsolódott Wolf Kati, a kampány arca, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, továbbá Károlyi Zsuzsanna, az akció támogató partnere, az E.ON Hungária Zrt. marketing és kommunikációs vezetője és Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Mivel a családok kisebbekből, nagyobbakból állnak, ezért nem csak az iskolásokra, hanem a testvérekre, az óvodásokra is gondolt a vállalat, az iskolakezdés segítése után további 5 millió forint értékben az óvodakezdő kisgyerekek évkezdését is támogatta, fejenként 10.000 forint értékben.

Az óvodakezdést segítő felajánlásból Somogy megyében 290 kaposvári, kastélyosdombói, barcsi és lakócsai óvodakezdő apróság részesült. Az ország egyéb régióiban további 210 budapesti, szolnoki, orosházai, miskolci és vizsolyi óvodás évkezdését segítette az E.ON és az Ökumenikus Segélyszervezet, hogy az új életszakasz indulása az ő számukra is igazán örömteli lehessen.

„Az iskoláskorú gyermekek mellett az óvodások életében is meghatározó időszak az évkezdés. Az óvoda kapuján átlépve a világ kiszélesedik, sok kisgyermek ilyenkor kerül először kortárs közösségbe és itt tapasztalja meg a csapathoz tartozás élményét, és köt akár életre szóló barátságokat. Fontosnak tartjuk, hogy az ovisok mindennapjait és fejlődését szolgáló eszközök minden gyermeknek rendelkezésre álljanak, az első közösségi élmény örömteli esemény legyen a gyerekek és a szülők számára ” – mondta el Varga Ivett, az akció partnere, az E.ON Hungária Zrt. szóvivője.

Gáncs Kristóf megköszönte a vállalat adományát, majd az idén már 8. alkalommal elindított kampány bő két hetét összegezve kifejtette: egymást követték a Segélyszervezet figyelemfelhívó akciói azzal a céllal, hogy minél többen csatlakozzanak az adománygyűjtéshez. A terv összesen 10 millió forint összegyűjtése volt, amelyből a Segélyszervezet 1000 gyermek számára tud fejenként 10.000 forint értékű segítséget nyújtani. A támogatott gyermekek elsősorban a Segélyszervezet intézményeiben élő, illetve a központok látókörében élő családok gyermekei. A kommunikációs igazgató kifejtette: az 1000 táska megtöltéséhez szükséges forráson felül beérkezett adományból egyrészt évközben is segítenek iskolaszerekkel rászoruló családokat, másrészt a gyermekek felzárkóztatását egész évben elősegítő „Kapaszkodó” gyermekfejlesztő programjára fordítja a segélyszervezet (www.segelyszervezet.hu/kapaszkodo). Az 1000 magyarországi csomagon túl vajdasági, erdélyi és kárpátaljai rászoruló családok gyermekeit is segíti az Ökumenikus Segélyszervezet – tette hozzá Gáncs Kristóf.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!