fbpx

E.ON – Mosonmagyaróvári gimnázium lett a Föld bajnokai program közönségszavazásának győztese

E.ON – Mosonmagyaróvári gimnázium lett a Föld bajnokai program közönségszavazásának győztese

Lezajlott a közönségszavazás az E.ON által immár második alkalommal meghirdetett és az Effekteam szakmai közreműködésével megvalósított Föld bajnokai program keretében. A zsűri döntése alapján idén 22 zöld program közül választhatott a nagyközönség. A legtöbb lájkot a Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium KLG EarthCare projektje gyűjtötte és ezzel megnyerte a voksolást. 

A Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium közössége nem először indult az E.ON Föld bajnokai programjában. Az intézményben évtizedes múltra tekint vissza a természetvédelmi, környezeti nevelés, illetve az ezzel összefüggő szemléletformálás és érzékenyítés. Az idei pályázatra beküldött KLG EarthCare program is ezekre a hagyományokra épít, ezeket egészíti ki és értelmezi újra. A program két meglévő, sikeres projektet is magában foglal, melyek a bennük résztvevő diákok rendszeres, önálló munkavégzésén alapulnak. Az egyik a KLG Goodeid projekt, amely 2013 óta valósít meg ex-situ fajmegőrző tevékenységet és környezeti nevelést súlyosan veszélyeztetett fogaspontyok védelmén keresztül, a másik pedig a KLG SuliZoo program, ami egy zoopedagógiai bemutató- és oktatóközpont. A KLG EarthCare projekt keretében az intézmény e két program céljaival összehangoltan szeretne további környezetvédelmi tevékenységeket megvalósítani, egyebek mellett az energiahatékonyság és a hulladékkezelés jegyében.

A Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium diadalmaskodott a Föld bajnokai program keretében június 6–21. között megrendezett online közönségszavazáson, így automatikusan bekerült az idei nyertesek közé, ami azt jelenti, hogy az intézmény már biztosan támogatásban részesül fenntarthatósági projektje megvalósításához. A szakmai zsűri által kiválasztott többi nyertes az ősz folyamán kerül kihirdetésre. A díjakat a Föld bajnokai gála keretében vehetik át a győztesek, akiknek pályaműveiről rövid, inspiráló kisfilmek is készülnek, hogy a jó gyakorlatokat minél többen megismerhessék.

 

Az E.ON pályázati programjának lebonyolítását ezúttal is az Effekteam Egyesület segíti. A teljes pályázati folyamatot a szervezet menedzseli: a kiírásától és a pályázatok adminisztrációjától kezdve a szakmai előbírálaton át a pályázókkal való kapcsolattartásig. Az Effekteam végzi a támogatottak beszámoltatását, a beszámolók kiértékelését, valamint az eredményekről és a hatásokról az összefoglaló riportok elkészítését.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!