fbpx

E.ON – E.ON EnergiaKaland

E.ON – E.ON EnergiaKaland

Az E.ON 2008-ban indította útjára az EnergiaKaland elnevezésű nagyszabású virtuális tanulási programját, amelynek célja, hogy segítsen a pedagógusoknak az energiatudatosság kialakításában, és a gyerekeknek, a tanulóknak az energiával kapcsolatos tudás bővítésében, kompetenciák fejlesztésében.

A program számos lehetőséget kínál arra, hogy a gyerekek aktívan megismerjék saját környezetük energetikai vonatkozásait, és hozzájáruljanak környezetük energiatudatos alakításához. Az Oktatási Minisztérium szakértőivel közösen kialakított program és a kapcsolódó internetes portál 5-től 18 éves korig kínál az óvodások, diákok és tanáraik számára energiával kapcsolatos ismeretanyagot. A közös cél, hogy a fenntartható fejlődés céljait szem előtt tartva az energiatudatosság, az energiabiztonság és az energiatakarékosság terén átfogó oktatási anyagok álljanak a magyar óvodák és iskolák rendelkezésére.

Az EnergiaKaland tananyagai és feladatai az óvodai nevelés országos alapprogramjával és a Nemzeti Alaptanterv követelményeinek megfelelően, az egységes természettudományos tanítás alapelveivel összhangban készültek és készülnek a jövőben is. Az ingyenes program elérhető az interneten (www.energiakaland.hu), a pedagógusok és óvodapedagógusok számára készült tananyagok letölthetőek, illetve printelt modulok formájában megrendelhetők a honlapon keresztül.

További információk a projekttel kapcsolatban: www.energiakaland.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre!