fbpx

E.ON – Budapest-Barcelona. Biciklivel. Tízszer.

E.ON – Budapest-Barcelona. Biciklivel. Tízszer.

Ekkora távolságot tekertek az E.ON munkatársai – ezzel nyertek a vállalatok között az őszi „Bringázz a munkába!” kampányban.

Toronymagasan nyerte a vállalatok versenyét az E.ON az őszi országos „Bringázz a munkába!” kampányban. Az energiavállalat munkatársai több mint 14 ezer kilométert tekertek, azaz akár tízszer is megtehették volna a Budapest-Barcelona távolságot. Az eredmény nem véletlen: az E.ON számos kezdeményezéssel ösztönzi kollégáit, hogy minden nap tegyenek az egészségükért.

Az E.ON nagy hangsúlyt fektet arra, hogy munkatársai körében is népszerűsítse az egészségesebb és fenntarthatóbb életet, ezért már második alkalommal csatlakozott a Magyar Kerékpárosklub által szervezett „Bringázz a munkába!” kampányhoz.

A kampány során a Magyar Kerékpárosklub központilag megszervezett eseményein kívül a társaság több telephelyén is bringás reggelivel fogadták a biciklivel érkezőket. Ezen kívül E.ON Bike pólót, kulacsot kaptak a kampányban résztvevő kollégák, a legsikeresebb csapatok pedig nem csak elnyerték a házi vándorkupát, de kerékpáros pikniken is részt vehetnek majd.

Az eredmények magukért beszélnek: 54 csapat, 168 kolléga, 865 kerékpáros nap és 14 135 kilométer! A Kerékpárosklub statisztikái alapján az E.ON munkatársai 2 248 kilogramm széndioxidot takarítottak meg és 254 ezer kcal kalóriát égettek el. A csapatok versenyében a cég legjobb csapata az országos dobogóra is felkerült – ők a budapesti agglomerációból jártak biciklivel dolgozni a kampány minden napján a Váci úti székházba.

Nagyon büszke vagyok a kollégáimra. Ez a siker azért is tölt el különös örömmel, mert néha én is bringával megyek be dolgozni a székházunkba, tudom, hogy mennyivel frissebben, lendületesebben lehet így elkezdeni egy kemény munkanapot. Nem csak a győzelemhez gratulálok a kollégáimnak, hanem ahhoz is, hogy példát mutattak abban, hogyan tehetünk minden nap egy kicsit a saját egészségünkért” – mondta Kiss Attila elnök-vezérigazgató, aki személyesen adja át a nyerteseknek a vándorkupát.

Az energiacég a kampányidőszakon túl is különös figyelmet fordít rá, és folyamatosan újdonságokkal támogatja, hogy a munkatársak kerékpárral járhassanak dolgozni.  Biciklitárolók, öltözők, zuhanyzók, pumpák, szerszámkészlet segíti a kerékpárosokat országszerte a cégcsoport számos telephelyén. Az E.ON belső közösségi médiafelületén egy olyan saját csoportot indítottak a bringásoknak, amelyben képeket, túraútvonalakat, élménybeszámolókat oszthatnak meg egymással. A program szervezői itt gyűjtik a kollégák ötleteit is, hogyan lehetne még népszerűbbé tenni a bringázást, és itt hirdetik meg a kerékpározást támogató belső kampányaikat is.

A vállalat bringázóinak jelszava: Tiszta levegőért hajtok!

E.ON-os kollégák a biciklizésről:

Iratkozzon fel hírlevelünkre!