fbpx

E.ON – Az E.ON idén is várja a civil szervezetek pályázatait

E.ON – Az E.ON idén is várja a civil szervezetek pályázatait

Az E.ON Hungária Csoport 2024-ben is aktív szerepet vállal a hazai civil szektor kezdeményezéseinek ösztönzésében. A korábbi évekhez hasonlóan, a vállalatcsoport idén is összesen hat pályázati forduló keretében dönt a támogatások megítéléséről, az Effekteam Egyesület szakmai közreműködésével. Az egy projektre eső támogatási összeg felső határa 1 millió forint.

Az E.ON Hungária Csoport évről-évre felvállalja a magyar társadalmi, sport- és kulturális élet mecénásának szerepét. Fontosnak tartja a hazai civil szektor szereplőinek támogatását, akikkel közösen értéket és sikeresen működő programokat van lehetőségük létrehozni. Az elmúlt tíz évben a vállalatcsoport több mint 110 millió forint pályázati támogatást nyújtott mintegy 250 civil szervezet kezdeményezéseinek megvalósításához.

A hagyományoknak megfelelően, az idei évben is összesen hat pályázati fordulóra kerül sor. A 2024-es pályázati határidők a következők: február 16., március 22., május 10., július 12., szeptember 6. és október 6. A vállalatcsoport minden, a megadott határidőkig benyújtott megkeresést feldolgoz és a CSR stratégiájában megfogalmazott szempontok alapján dönt arról, hogy a pályázatot továbbítja-e a külső bírálói szakértői fórumnak, mely szerepet az Effekteam Egyesület tölti be. A szakértők felveszik a kapcsolatot a pályázókkal és a még esetlegesen szükséges adatok egyeztetésére kérik őket. A határidőre visszaküldött információk alapján készül el az a javaslati lista, melyből az E.ON Adományozási Bizottsága kiválasztja a támogatandó kezdeményezéseket, civil szervezeteket.

A pályázat beadásakor érdemes figyelembe venni, hogy a pályázati határidőt követően 6-7 hét szükséges a pályázatok teljes körű bírálatára és a támogatandó projektek kiválasztására. Az egy projektre eső támogatási összeg felső határa 1 000 000 Ft, azonban előfordul, hogy nem a teljes pályázati összeget, hanem annak egy részösszegét ítéli oda a testület meghatározott célú felhasználásra.

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően, idén is az Effekteam Egyesület menedzseli a teljes pályázati folyamatot a pályázat kiírásától és a projektek adminisztrációjától kezdve a szakmai előbírálaton és a pályázókkal való kapcsolattartáson át egészen a támogatott kezdeményezések megvalósulásának nyomon követéséig.

További információ: https://www.eon.hu/hu/rolunk/fenntarthatosag/felelosseggel-a-tarsadalomert/tarsadalom/szponzoracio/partnersegek–palyazatok.html

Iratkozzon fel hírlevelünkre!