fbpx

E.ON – Az E.ON egész évben várja a támogatandó projekteket

E.ON – Az E.ON egész évben várja a támogatandó projekteket

Az E.ON Hungária Csoport hosszú ideje aktív szerepet vállal a hazai civil szektor kezdeményezéseinek ösztönzésében. A korábbi évekhez hasonlóan, a vállalatcsoport idén is összesen hat pályázati forduló keretében dönt a támogatások megítéléséről az Effekteam Egyesület szakmai közreműködésével. Az egy projektre eső támogatási összeg felső határa 1 millió forint.

Az E.ON Hungária Csoport lehetőségeihez mérten évről-évre felvállalja a magyar társadalmi, sport- és kulturális élet mecénásának szerepét. Stratégiai partnerségben állnak a hazai segélyszervezeti és civil élet meghatározó szereplőivel, akikkel közösen értéket és sikeresen működő programokat van lehetőségük létrehozni. Ugyanakkor mindezen partnerségek mellett a vállalatcsoport nyitott az új együttműködésekre és fontosnak tartja a hazai civil közösség többi szereplőjének támogatását is.

A hagyományoknak megfelelően, az idei évben is összesen hat pályázati fordulóra kerül sor, amelyből egy már lezárásra került. A 2023-as pályázati határidők a következők: február 17., március 31., május 5., július 14., szeptember 1. és október 6. A vállalatcsoport minden, a megadott határidőkig benyújtott megkeresést feldolgoz és a CSR stratégiájában megfogalmazott szempontok alapján dönt arról, hogy a pályázatot továbbítja-e a külső bírálói szakértői fórumnak, mely szerepet az Effekteam Egyesület látja el. A szakértők felveszik a kapcsolatot a pályázókkal és a még esetlegesen szükséges adatok egyeztetésére kérik őket. A határidőre visszaküldött információk alapján készítik elő az úgynevezett javaslati listájukat, melyből az E.ON vezetőiből álló Adományozási Bizottság választja ki a támogatandó kezdeményezéseket, civil szervezeteket.

A pályázat beadásakor érdemes figyelembe venni, hogy a pályázati határidőt követően 6-7 hét szükséges a pályázatok teljes körű bírálatára és a támogatandó projektek kiválasztására. Az egy projektre eső támogatási összeg felső határa 1.000.000 Ft, azonban előfordul, hogy nem a teljes pályázati összeget, hanem annak egy részösszegét ítéli oda a testület meghatározott célú felhasználásra.

További információ: https://www.eon.hu/hu/rolunk/fenntarthatosag/felelosseggel-a-tarsadalomert/tarsadalom/szponzoracio/partnersegek–palyazatok.html

Pályázati adatlap: https://www.eon.hu/content/dam/eon/eon-hungary/documents/rolunk/tarsadalmi-szerepvallalas/palyazati-kerdoiv.xlsx

Iratkozzon fel hírlevelünkre!