fbpx

dm Kft. – Kezdd kicsiben!

dm Kft. – Kezdd kicsiben!

Mit tehetünk, ha a fenntarthatóságot szeretnénk beépíteni a mindennapokba? 2019 őszén „Kezdd kicsiben!” felhívással környezeti fókuszú edukációs programot és Facebook kihívást indítottunk, hogy felhívjuk a figyelmet azokra a kis lépésekre, amelyekkel zöldebbek lehetnek a hétköznapok. Úgy gondoljuk, összefogásra van szükség, tömegeknek kell változtatniuk a mindennapi szokásaikon, és vállalatként segíteni szeretnénk azzal, hogy ehhez alternatívát kínálunk. Felelősségünk van a tudatos fogyasztás népszerűsítésében, miközben saját „zöld” lépéseinket is megtesszük mind a szolgáltatások, mind a termékfejlesztések terén. 

Talán ritkán gondolunk arra, hogy mi köze lehet a natúrkozmetikumoknak a planktonokhoz, vagy hogy egy utántöltő megvásárlásával hány százalék csomagolást spórolhatunk meg, de ezek a döntések is számítanak: erre mutatott rá a dm Facebook kihívása, s adott gyakorlati tippeket. A Kezdd kicsiben zárt Facebook csoport azóta folyamatosan bővül, s kínál új tartalmakat.

A kihívásban 4 héten át 4 témát dolgoztunk fel Nagy Réka Ökoanyuval együttműködésben. Azt kértük, mindenki posztoljon egy képet a vállalásáról. A résztvevőket az egyéni elköteleződésen túl is motiváltuk: minden csatlakozó személy után 100 forinttal támogattuk a 2020-as Tiszai PET Kupát, 1 millió forintot adtunk a projekt javára. A kihíváshoz több ezren csatlakoztak, felkérésünkre civil partnerek, „zöld” magazinok és influencerek is bekapcsolódtak. Köszönjük mindenkinek ezúton is!

További információk a projekttel kapcsolatban >>

Iratkozzon fel hírlevelünkre!