fbpx

dm – Giving Friday az egészséges életmód támogatásáért

dm – Giving Friday az egészséges életmód támogatásáért

A dm évek óta Giving Friday napot tart a Black Friday shoppingnap helyett. A kezdeményezés keretében a drogérialánc a teljes aznapi forgalmának 5 százalékát jótékony célra fordítja. Az idén összegyűlt több mint 26,5 millió forint az egészséges életmód ösztönzését szolgálja.

A dm a Black Friday shoppingnapot 2022-ben is Giving Friday nappá változtatta, és kedvezmények helyett a teljes november 25-i forgalmának 5 százalékát jótékony célra ajánlotta fel. A vállalat idén a fenntarthatósági és szociális szempontokat igyekezett ötvözni egy számára régóta fontos téma felkarolásával. Az egészséges életmód támogatása a dm számára kiemelt terület a kezdetek óta, ezért a vásárlók segítségével összegyűlt több mint 26,5 millió forintot az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) és a Zöld Kör egyesület projektjére fordítja, hogy bárki kipróbálhassa a biogazdálkodás fortélyait. A 2023 tavaszától induló projekt további szakmai együttműködő partnere a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége.

A dm célja, hogy az edukációs programmal olyan tudást adjanak a szakértők az érdeklődőknek, ami hosszú távon segíti őket, és hat az életminőségükre. Támogatni szeretnék a vegyszermentes, helyi élelmiszertermelést, a jó gyakorlatok terjedését a helyi közösségekben. Az ÖMKi rendszeresen megjelenő növényvédelmi felhívássorozatot indít, és megmutatja, miként lehet vegyszerek nélkül megvédeni a növényeket. A kerti teendőkön az ÖMKi szakértői és McMenemy Márk tévés műsorvezető, a Kert TV házigazdája kalauzolja majd végig az érdeklődőket.  Ezt egy kutatási projekt is kiegészíti majd, a részvevőktől információkat gyűjt az ÖMKi a kertekben felbukkanó kártevőkről és a hatékony védekezési módszerekről, hogy a gyakorlati tapasztalatokkal egymást segíthessék az emberek.

A Giving Friday projekt keretében a Zöld Kör egyesület közreműködésével a hátrányos helyzetű kelet-magyarországi térség iskoláiba is elviszik a vegyszermentes növényvédelem tudnivalóit, konyhakert program indul pedagógusok, nevelők és szülők bevonásával és szemléletformálásával, valamint klímavédelmet és alkalmazkodást támogató kisléptékű fejlesztések megvalósítására is sor kerül az oktatási intézményekben. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!