fbpx

dm – A dm több, mint 15 000 kézfertőtlenítőt adományozott hátrányos helyzetben élő iskolásoknak

dm – A dm több, mint 15 000 kézfertőtlenítőt adományozott hátrányos helyzetben élő iskolásoknak

A dm több mint 15 000 sajátmárkás kézfertőtlenítő szert adományozott az elmúlt év végén segítő szervezeteknek, hogy a hátrányos helyzetű térségekben élő gyermekeket segítse a járványhelyzet idején.

A dm évek óta aktív a társadalmi felelősségvállalás terén, a támogatási stratégiája fókuszában a hátrányos helyzetű családok, gyermekek segítése és az egészséges életmód ösztönzése áll. Célja, hogy saját tevékenységi területéből és kompetenciáiból kiindulva nyújtson támogatást. Az elmúlt időszak mindenkinek az életét megnehezítette, a civil szervezetekre a járványhelyzet még nagyobb terhet rótt.

A vírus terjedése elleni védekezéshez a társaság az alapvető higiéniai termékek biztosításával tudott a leginkább hozzájárulni, ezért decemberben több mint 15 000 sajátmárkás kézfertőtlenítő gélt adományozott hátrányos helyzetben élő gyermekek számára. A több, mint 7 millió forint értékű adományból a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász és az Igazgyöngy Alapítvány is részesült. A segítő szervezetek a hátrányos helyzetű térségekben tanuló iskolásokhoz juttatták el a higiéniai termékeket. Az adományból egy másik sérülékeny csoport tagjait is részesültek: a Menhely Alapítvány hajléktalan emberek között osztotta szét a kézfertőtlenítőket.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!